Snålt med handbollsmatcher inledningsvis i November men denna onsdag bjuder på en riktig rysare mellan Hammarby och gästande Lugi. Hammarby som kommer till dagens möte med toppform och en obesegrad rad med hela sex matcher ställs mot ett Lugi som enligt mig inte imponerat och har svårt för att slå igenom. En riktigt bra match där vi lär få se god handboll och spänning till sista minut. Jag utgår från form samt hemmafördel och därmed tar ställning. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – Lugi HF
  • Spel: Hammarby IF HF rak vinst
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med att kika på Lugi så har alla stora förväntningar på detta bygge då man bland annat erhåller en topp tränare samt ett par riktigt kvalificerade spelare. Inledningsvis har man dock inte visat någon speciell form och de vinster man har tagit är endast p.g.a. vissa individuella prestationer. I de senaste fyra matcherna har man slagit lag som Aranäs och Drott som man är pliktskyldiga till att slå, men när lite tuffare motstånd kommit så som exempelvis Malmö så har man det svårare. Näst senast torskade man alltså mot Malmö och jag har svårt att se att man ska kunna utmana Hammarby på bortaplan. Man har helt klart mer att få ut av de spelarmaterial man erhåller men jag vill se bevis först!

På andra sidan står hemmavärden för dagen, Hammarby, och som man bara stegrat i sina prestationer! Man började knackigt för att sedan jobba sig uppåt. Nu är man uppe i hela sex matcher utan förlust, varav fyra vinster och två oavgjorda resultat. Senast avfärdade man Karlskrona på ett enkelt sätt och slutresultatet skrevs till 26-33. Puyol har som vanligt den ledande rollen och levererar konstant. På hemmaplan är man otroligt starka och jag tror man ska ha bra chans till triumf mot ett formsvagt Lugi.

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror att Hammarby helt klart har en bättre chans till vinst och då spelbolagen erbjuder ett odds upp till två gånger, lirar jag. Insatsen får ligga på medel!