Idag drar vi oss till Eriksdalshallen där Hammarby tar emot giganterna från Skåne, nämligen Lugi. Ett formstarkt Lugi som kommer med ett gott självförtroende och en fin derby vinst ryggen, medan Hammarby kommer från en rad dåliga prestationer. Ska detta elände kunna vända idag må tro? I mina ögon är ett utav lagen bättre och bör ta hem detta!

 

  • Match: Hammarby IF HF – Lugi HF
  • Spel: Lugi HF vinst
  • Odds: 1,91 @ unibet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18.30

Vänder vi oss först och främst till hemmalaget så kan man ganska enkelt och direkt konstatera att man haft en rad dåliga prestationer. På de senaste fem matcherna har man endast en vinst och hela fyra förluster, och man kan nästan säga att det är kris. I sin förra match torskade man mot ett svagt Skövde med tio bollar vilket är otroligt dåligt. Innan det har man haft förluster mot lag som Alingsås, Kristianstad och Guif som ändå är acceptabelt, då man trots allt har mött så tufft motstånd. Ska vi ändå se till helheten så tycker jag att Hammarby har inlett säsongen så som man förväntat. Man har tappat nyckelspelare och klarar sig ändå bra och kämpar för en slutspelsplats. Ett ganska stort minustecken är ändå att Josef Puyol har underpresterat i sina senaste matcher, och då han är deras viktigaste spelare, så krävs det att han fortsätter att leda laget för att man ska kunna vinna. Idag ställs man då mot ett storvuxet Lugi och både individuellt och lagmässigt ska man egentligen inte kunna vinna, men som man alltid säger så väger hemmaspelet tungt!

Giganterna från Skåne som jag då kallar Lugi har inledningsvis gått bra och ligger för nuvarande på en andra plats i tabellen. Och om man ska ge beröm för något så är det försvarsspelet, då det funkat riktigt bra. Mittlåset med Nemanja Milosevic och Wickman Modigh är starkt och det är få lag som trär sig igenom där. Senast slog man H43 i sitt Lund-derby och man kommer till matchen med ett högt självförtroende. Anmärkningsvärt är att siffrorna skrevs till 18-13, vilket är beundransvärt lite mål och man får ännu ett bevis på att försvaret är bra. Man ska dock ha i åtanke att man har släppt in betydligt fler mål på bortaplan och visar inte samma goda kapacitet där. Anledningen till att jag pratar så mycket om försvarsspelet är för att jag tror att om man täpper igen bakåt så slår man Hammarby idag, då Hammarbys svaga sida trots allt är försvarsspelet.

Så vad kan man då dra för analys av matchen? Som man kan se så tror jag att Lugi tar hem detta och det är man tvingade till att göra ifall man ska ha någon chans om att kämpa om serieseger. Så det är bara att ta fram verktygen och börja hamra ner ”Bajen” och jag spelar därmed rak vinst på Lugi till en insats på medel!