Denna onsdag erbjuder en stor mängd handbollsmatcher och en av dem spelas i öst där Hammarby tar emot SävehofHammarby som håller en jämn och fin nivå, kommer till detta möte med en vinst i bagaget medan Sävehof även dem har varit stabila och kommer med en seger. Två lag som är jämn bra ställs mot varandra och jag kan inte lösa denna match med 1-x-2 markörer. Där av förlitar jag mig på ett överspel som på förhand ser intressant ut. Spelbolagen är generösa och jag lirar. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – IK Sävehof
  • Spel: Över 50,5 mål i matchen
  • Odds: 1.76 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Hammarby som för dagen erhåller hemmaplan där man är riktigt starka, vill förlänga sin vinst svit till en tredje raka. Man kommer alltså till detta möte med två ljuva vinster i bagaget, dock mot två enkla motstånd i form av Skövde och Drott. Fyra poäng är fortfarande fyra poäng och man fortsätter att jobba upp sig i tabellen. Det man kan poängtera hos Hammarby är att man spelar en annorlunda handboll jämfört med resterande lag då man förlitar sig oerhört mycket på sitt offensiva försvarsspel samt kontringar. På hemmaplan har man en tendens att öka produktiviteten och gör man det idag så kan det rassla till ganska ofta bakom Sävehof keeper. Målspel är ofta bra och jag litar på att Hammarby gör jobbet framåt.

Över till Sävehof som varit förvånansvärt bra hittills och endast torskat mot topplag. Näst senaste gästade man övermakten Kristianstad och där blev det förlust. Inget man låg och grubbla över utan i stället gick man ut och sopade bort Malmö direkt med 28-23, och tvåpoängarna rullar in. Man har visat sig vara oerhört svårslagna i år i och med den variation man har i sina positioner. Man brukar ha enkelt för att näta mot Hammarby vilket man kan se i de fem senaste mötena (29,26,26,33,32) och håller man uppe det faktumet så bådar det gott för oss spelare!

Så vad blir mitt lir? Sävehof gillar att näta mot Hammarby samtidigt som Hammarby är i en riktigt bra form. Vad annars än mål luktar det? Spelbolagen har satt överspelslinorna ganska lågt och jag hugger. Över 50,5 mål i matchen låter rimligt. Det spelas till en insats på medel!