Igår blev det fullpott då hela tre av tre spel satt. Idag vänder vi blad och nya matcher spelas, och vi får bland annat se Hammarby ta emot Skövde på hemmaplan i sin svårspelade borg. Hammarby som har två raka förluster i bagaget möter ett Skövde som även dem tvekat i sina prestationer och har en förlust och ett oavgjort resultat med sig. Vem drar det längsta strået i en kamp om slutspelsplats. I princip ett måste för bägge lagen att vinna och full fart från start till mål tror jag på. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – IFK Skövde HK
  • Spel: Hammarby UF HF -1,5
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Börjar vi med bortalaget som kommer på besök i vår vackra huvudstad så kan man konstatera att man hittills inte presterat så bra under säsongen. Denna ojämnhet som jag ständigt pratar om hos Skövde fortsätter att råda, vilket vi fick ett tydligt bevis på i matchen mot Redbergslid senast. Första halvlek var usel och man kunde släppa in hela 17 mål innan domaren blåste i pipan. I andra halvlek fick vi däremot se ett mycket bättre Skövde med fart och fläkt, vilket då resulterade i ett oavgjort resultat i slutändan. Idag möter man Hammarby och fortsätter man, som i tidigare matcher, att underprestera i minst en halvlek, så kommer det att straffa sig rejält. Man har inte råd med sådant slarv och jag sågar detta Skövde!

Ser vi till hemmalagets insatser så är man just nu inne i en liten svacka. Två raka vinster har blivit följda av två raka förluster. Man ska dock poängtera att bägge vinster kom på hemmaplan, och bägge förlusterna på bortaplan. Hemmaplansfördelen har varit markant för detta Hammarby och de flesta poäng tas här då man älskar sitt publikstöd. Ser vi ändå till de två senaste förlusterna, som kom på bortaplan, så är det uddamåls förluster mot Lugi och Guif som måste nämnas är två riktigt bra lag. Idag möter man Skövde och en vinst är ett måste. Utnyttjar man Skövdes slarviga spel så lär det straffas rejält och jag tror att man bara vinner. Hammarbys aggressiva försvar lär inte göra det lättare för Skövdes niometare.

Så mitt tips är redan avslöjat. Hammarby står som klara favoriter i ett odds på 1,60. Vinner man så vinner man med mer än en boll och därför liras linan Hammarby -1,5 som ligger på ett odds på 1,80. Jag höjer insatsen till strax över medel! Jobba jobba!