IFK Kristianstad åker idag till Stockholm där man gästar den berömda klubben Hammarby IF. Hammarby som inför i år har gått emot alls förväntningar och ligger på en fantastisk sjätteplats kommer söka revansch mot ett stort och starkt Kristianstad som förra året slog ut dem i slutspelet. Men trots hemmaplan och en folkberikad arena, så blir det ena laget svårslaget. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – IFK Kristianstad
  • Spel: Kristianstad -2,5
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Hammarby som alltid är roliga att skåda, med deras rörliga anfallsspel kommer idag med nya krafter efter en förlust mot Alingsås med 27-23. Innan Alingsås hade man hela tre raka vinster, varav en riktigt välspelad match mot Sävehof där man vann med uddamålet 27-26. Som man kan se på pappret så är Hammarby ett riktigt bra hemmalag då man endast har förlorat en av fem matcher och man får ofta ett bra tryck i sin kompakta och fullproppade arena. Spelarmässigt så har man enligt mig Elitseriens mest kreativa spelare, Josef Puyol, som för nuvarande ligger på en andraplats i skytteligan samt förstaplats i assistligan. Men för att slå ett komplett lag som Kristianstad krävs inte bara att en spelare kliver fram, utan flera. Inga avbräck i Hammarby.

IFK Kristianstad som på pappret är favoriter att vinna hela Elitserien och har spelare som Kristian Björnsen (8 mål senaste matchen), Markus Olsson (6 mål senaste matchen), Jerry Tollbring (5 mål senaste matchen) samt Albin Lagergren. Jag kan rada upp fler namn som exempelvis utomlandsproffset Dan Beutler i mål, med andra ord vill jag säga att de har ett komplett lag. Tränaren Ola Lindgren som även är med i landslaget har inför i år fått ihop ett bra lag och den glödheta formen som de för tillfället har med sju raka vinster (!!) är fantastiskt. Förra året hade man problem mot Hammarby, men i år ser jag inget som kan stoppa dem om de spelar som de gjort hittills. Läget i laget är lite annorlunda då Albin Lagergren inte kommer till spel då han landade illa och skadade foten i senaste matchen mot Skövde. Däremot är Jonathan Stenbäcken tillbaka i truppen, vilket är ett stort plus.

I detta intressanta möte väljer jag att tro starkt på Kristianstad, då de helt enkelt är det bättre laget, plus att formen är i Zenit. Jag lirar IFK Kristianstad -2,5  och känner mig ganska säker. Insats över medel.