Då var det dags för andra omgången i slutspelet där vi inleder med en match mellan Hammarby och Kristianstad. Storfavoriterna och seriesegrarna Kristianstad tog hem första mötet efter en hel del strul i andra halvlek, och matchen blev inte lika lätt som man förväntat sig. Idag åker man iväg till Stockholm och helt andra förutsättningar. Förra året hade man stora problem i just precis Eriksdalshallen under slutspelet och jag tror det kan bli likadana problem i år, öppet för skräll. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – IFK Kristianstad
  • Spel: Hammarby IF HF +2,5
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Kristianstad så kan man nog inte vara helt nöjda med sin insats i andra halvlek senast, då man fick det struligt. Första halvlekens rivstart avgjorde i slutändan och slutresultatet skrevs till 24-22. Som sagt vinst är vinst, och nu beger man sig iväg till Stockholm för att plocka ännu en seger. Det blir dock inte lika lätt och de som kollade slutspelet förra året kan nog hålla med om det eftersom man fick stryk två gånger om i just precis Eriksdalshallen. Självklart så ska man ses som favoriter men med tanke på förutsättningarna (bortaplan) och historik så väljer jag att gå emot.

Hammarby och Kalle Matsson har gjort ett fantastiskt bra jobb hittills i år då bara en sak som att ta en slutspelsplats är mer än godkänt. Oturligt nog så fick man Kristianstad och första mötet slutade i förlust efter att enligt mig ha spelat klart godkänt. Idag är det andra förutsättningar i och med att man har hemmaplan vilket är ett stort plus av den orsaken att man har ett enormt publikstöd. Under säsongen har man även visat att man spelar mycket bättre på hemma mark, och det tillsammans med det offensiva försvaret kan ställa till det för giganterna från Skåne. Där av hittar jag ett roligt drag!

Mitt roliga drag är alltså Hammarby, men jag vågar inte riktigt sticka ut huvudet och säga att man vinner. Lirar istället Hammarby +2,5 där jag känner mig mycket säkrare. Insatsen får ligga på strax under medel!