Igår jobbades Ystad in, som dessutom blev semifinal klara. Idag är det nya tag i Stockholm där Hammarby tar emot giganterna Kristianstad. En måste match för Hammarby då man vid förlust är ute ur spelet och endast seger är i sikte. Kristianstad som enkelt kunnat besegra Hammarby på hemmaplan dubbla gånger, behöver en bortavinst för avancemang och vanligtvis så bör man ta hem detta trots att man haft det oerhört tufft i Eriksdalshallen. Jag tror på favoritseger. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad -1,5
  • Odds: 1.74 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Börjar vi med att kika på hemmalaget från Stockholm, Hammarby, så har man förvånansvärt nog stå upp mot seriesegrarna Kristianstad. I första mötet fick man stryk med endast två bollar för att sedan i andra kunna ta hem en go seger på hemmaplan. Senast gick det dock snett då Kristianstad visade på klass och man kunde tyvärr inte hänga med. Slutresultatet skrevs till 35-25. Idag måste man vinna för att hålla sig kvar, men i mina ögon så ligger allt i motståndarnas händer. Höjer man sig och visar på den klass man erhåller så tror jag inte Hammarby har någon chans. Jag vill än dock inte sänka Hammarby för mycket då man presterat bra i sin kompakta Eriksdalshall och talar med ödmjukhet.

Över till Kristianstad där man inte riktigt fått till de i slutspelet tills senaste matchen. I de första två mötena känns det som om att man gått på halvfart och en hel del enkla misstag har resulterat i enkla kontringar. Senast var man resoluta och höjde sig en nivå vilket man kunde se då det ett tag stod hela 25-10 på tavlan. Gör man en liknande insats så lär man bara köra över Hammarby idag igen. Spik!

Så vad blir mitt tips? Eftersom Skåningarna endast står i ett odds på 1,45 så väljer jag att plocka en handikappslina som ser fin ut. -1,5 ger ett odds på 1,74 vilket helt klart är spelvärt. Insatsen får ligga på strax över medel!