Dagens enda Elitserie match äger rum i Stockholm där Hammarby tar emot Malmö i sin svårspelade Erikdalshall. Malmö som har hela sex matcher utan förlust gästar ett Hammarby som imponerat på hemmaplan. Det bäddar för en underhållande match då lagen dessutom kämpar för en slutspelsplats. Hammarby ligger för tillfället två poäng bakom Malmö och en seger här skulle innebära att man tar sig upp på en slutspelsplats samt lika många poäng som Malmö. Vem drar det längsta strået och tar hem två pinnar? Jag har ett tips, häng med!

  • Match: Hammarby IF HF . HK Malmö
  • Spel: HK Malmö rak vinst
  • Odds: 2.35 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med att kika på hemmalaget, Hammarby, så kan man fastställa och säga att man gjort det klart godkänt hittills. Med tanke på alla spelare man tappat inför säsongen så har man ändå visat att det finns en kapacitet för slutspel och man ligger för tillfället på en niondeplats, precis under strecket. Något som är nämnvärt är att man visat sig vara starkare än någonsin på hemmaplan, vilket man kan se i protokollet då de tre senaste segrarna har kommit på just precis hemma mark. Senast kunde man avfärda Skövde med knappa 25-22 efter att ha fått det kämpigt matchen igenom. Idag möter man ett Malmö som har absolut toppform och en svår match väntar till mötes. Trots den fina formen på hemmaplan så krävs en topp prestation för att kunna plocka hem något här.

Ser vi till Malmös senaste prestationer så är de imponerande. Man erhåller en absolut toppform med hela sex obesegrade matcher. Senast mötte man Sävehof på borta mark och kunde efter att ha lett hela matchen, lite oturligt, tappa och endast få med sig en pinne hem då slutresultatet skrevs till 27-27. Idag möter man Hammarby som har ett litet annorlunda spelsätt, vilket jag tror passar Malmö perfekt. Ett offensivt förvarsspel bäddar för mycket en-mot-en situationer, och för en man som Adam Lönn så är det en dröm. Fungerar även målvakten Simic i mål får Hammarby det riktigt svårt. Utöver det kommer man till matchen med en komplett trupp

Så vad blir mitt tips? Efter att ha analyserat och tittat på oddsen, så ger jag fördelen till det formtoppade skånska bygget. Man erhåller som sagt topp form och då Hammarby har en form av offensiv försvarstaktik så kommer det passa utmärkt. Man får ett fint odds på 2,35 hos bettan och jag plockar direkt med en insats på medel!