Två slutspelsjagande lag ställs mot varandra i en oerhört viktig match där fyra poäng ska delas ut. Hammarby kommer till detta mötet med fjorton dagars matchuppehåll i ryggen och formen är ett litet frågetecken, medan Malmö kollapsade totalt mot Kristianstad senast men utöver det sett riktigt bra ut. En jämn match där jag tror att gästerna kommer dra det längsta strået. En av anledningarna är just precis Beutler i mål och i en sådan här jämn match kan det vara en avgörande faktor till vinst. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – HK Malmö
  • Spel: HK Malmö rak vinst
  • Odds: 2,40 bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Börjar vi med laget jag tror mest på, Malmö, så kollapsade man totalt mot giganterna Kristianstad. Var det för att man var övertaggade eller helt enkelt för att man inte räckte till? Svårt att svara på då allt verkligen inte stämde på något håll, förutom på målvaktsposten. Innan detta nederlag inledde man 2016 galant genom att slå Aranäs med 33-11 samt Alingsås på bortaplan med 20-24 vilket visar på att det finns kapacitet att hämta ut. Att slå Alingsås på borta mark är något som sällan händer under en säsong, och jag är imponerad. Det systematiska spelet fortsätter att leverera och jag tror att Malmös spelidé kan gynna Hammarbys sätt att försvara på. Med Beutler i mål som räddar i princip allting, är jag övertygad om att man kan dra det längsta strået i en jämn match och jag tar ställning!

På andra sidan står Hammarby som haft ett långt uppehåll på två veckor från matchspel. Man skulle spela mot Ystad men den matchen blev inställd och att ha ett sådant här långt uppehåll är lite oroväckande för mig, särskilt när man inte visade upp någon speciell form i matcherna tidigare. Man vann knappt mot Aranäs och fick se sig slagna av Alingsås på hemmaplan. Malmö är ett jobbigt lag att möta och det finns risk att man fastnar i deras tunga försvarsmur om inte kontringsspelet funkar fullt ut. Man har blivit favoriter och jag hittar ett finare spelvärde i raka tvåan!

Så mitt lir hamnar på Skåne laget som enligt mig har bättre form och framförallt en målvakt som räddar allt på sistone. I tajta och jämna matcher kommer den posten ha en avgörande roll och med Beutler vinner man! Raka tvåan ger ett fint odds och jag lirar den linan med en insats på medel!