Det närmar sig slutspel och varje match är guldvärd. Idag får vi se ett möte mellan två lag som just precis är med i den heta slutspelsstriden nämligen Hammarby och Drott. Hammarby till skillnad från Drott, är klara för slutspel men jagar en så hög placering som möjligt medan Drott krigar för att ta den sista åttondeplatsen. I mina ögon är Hammarby på hemmaplan ett huvud högre än Drott och jag tar ställning. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – HK Drott Halmstad
  • Spel: Hammaarby IF HF -1,5
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Börjar vi med gästande Drott som får åka på en jobbig bortaresa ända till Stockholm så kan man konstatera att man fortfarande har möjlighet till avancemang i slutspel. Drott som enligt mig inte alls håller slutspelsnivå har än dock chans till att klara det, men två poäng är det enda som kan göra det möjligt. Ser vi prestationsmässigt så har de gått emot mina förväntningar och kunnat plocka fina segrar mot lag som Malmö och Skövde vilket tyder på styrkebesked med tanke på all press som ligger på lagen. Senast vann man som sagt mot Malmö och visade på en fin handboll där försvarsspelet, som så få gånger, funkade och därmed kom även en vinst. Fortsätter man att spela på det sättet så är man en outsider. Idag möter man dock ett av Elitseriens bästa hemmalag i Hammarby och även ifall jag vill lägga ett varningsfinger för Drott så kan jag inte då jag tror Hammarby är för svåra att slå!

Det fantastiska hemmalaget Hammarby som tar emot Drott för dagen, håller absolut toppform. Man har tre raka vinster mot lag som Alingsås (vinst 24-22), Ricoh (vinst 21-22) och Sävehof senast där man totalt hade uppvisning och slutresultatet skrevs till 26-31. Just nu är man ostoppbara med tanke på att man dessutom har hemmaplan där hemmafansen älskar att sätta upp ett högt tryck och fin press på motståndarna. Med detta facit i hand kan jag inte gå emot Hammarby och väljer att sten spika!

Min slutsats blir alltså Hammarby att gå segrande ur matchen samt att Drott tappar allt hopp för slutspel. Ett formstarkt Hammarby på hemmaplan med sitt publikunderstöd blir för svårt för Drott att knäcka och jag väljer att spela Hammarby -1,5 till en insats på strax under max!