Ett slutspelsjagande lag samt ett nedflyttningslag ställs mot varandra i den 26:e elitserie omgången, nämligen Hammarby och DrottHammarby har verkligen imponerat på sistone då man lyckats plocka fem poäng av sex möjliga mot hårt motstånd, medan Drott är ur usla och nedflyttning väntar. Denna onsdag är favoriternas dag då jag anser att alla favoriter har goda möjligheter till vinst, så även Hammarby. Man vinner mot tabelljumbon utan snack och det lär bli ett par kassar framåt. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – HK Drott Halmstad
  • Spel: Hammarby IF HF över 29,5 mål
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Units: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Drott så kan man säga att luften har gått ur helt efter näst senast. Då ställdes man mot Aranäs och hade en imponerande åtta bollars ledning i paus. Äntligen skulle man få ta sin andra seger denna säsongen! Eller inte.. plötsligt hände något? Man rasade och rasade, fick panik och sjönk på alla positioner. Slutresultatet skrevs till 24-24 och jag kan säga att det inte var några positiva miner efteråt, självklart. Matchen efter det släppte man in hela 36 bollar mot Malmö när det blev torsk med tio bollar, och idag ska man upp till Stockholm för att lira. Alla vet redan hur det kommer sluta, och så även jag!

Hammarby till skillnad från Drott är inne i en riktigt bra form just när det behövs i slutspelskampen. Senast åkte man till Göteborg och besegrade Sävehof på bortaplan, gången innan det fick man med sig en poäng mot Malmö följt av en vinst mot AranäsCalle Mattson har återigen satt sig i en position där man krigar för en slutspelsplats vilket är starkt gjort med tanke på de spelarmaterial man har. Det offensiva finessfyllda försvarsspelet lönar sig och man kör på i kontringarna. Drott har kroknat och med den stora mängden tekniska fel man gör lär detta bli en målshow för Hammarby. En seger ska bärgas idag och enligt mig blir det mycket mål framåt!

Så vad blir mitt lir? Handikappslinorna kan funka, men jag väljer en mållina som ser ännu bättre ut. Hammarby över 29,5 mål ska lösas och jag slänger in en tyngre slant!