Grönvita legenderna, Hammarby, gästas idag av Guif i sin svårspelade arena. Hammarby som överraskat i år, fortsätter att spela finurligt medan Guif trummar på och vinner ständigt. På pappret är Guif rejält favorittippat, vilket kan vara lurigt då Hammarby varit oerhört bra på hemmaplan. Jag ser ett frestande spel som jag tipsar om hos hemmalaget!

  • Match: Hammarby IF HF – Eskilstuna Guif
  • Spel: Hammarby IF HF – DNB 1:a halvlek
  • Odds: 2,25 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Gänget från Eskilstuna går från klarhet till klarhet när man besegrade Redbergslid senast. Det som trots allt bekymrar oerhört mycket är bortaspelet där man underpresterat i flertal matcher. För tillfället har man raden 1-0-5, vilket är katastrofalt och man ser en rejäl kontrast mellan hemmaspel och bortaspel. Nu åker man ännu en gång iväg och spelar bortamatch, och möter en svår motståndare som man ofta har haft det svårt mot. I de senast fem inbördes mötena har man tre vinster och två förluster. Det man ska poängtera är att man endast tagit vinsterna på hemmaplan och åkt på torsk i Stockholm. Utöver det har man en komplett trupp med flera spelare som levererar och man ska aldrig underskattas trots bortaplan. Man är trots allt en utav Elitseriens bästa lag.

Går vi över till Stockholmarnas stolthet, Hammarby, så har man som sagt överraskat i år och spelat en underhållande handboll. Senast slog man Malmö borta när man visade på kämpaglöd ända in i sista minut och vann med 22-23, vilket är oerhört imponerande. På hemmaplan har man varit svårbesegrade och matchen innan Malmö, mötte man Kristianstad och hade en ledning på åtta bollar, innan man tappade bort det och förlorade med 24-26. Man ska ha i åtanke att Kristianstad är ett topplag. Man har även slagit Sävehof och tagit poäng mot Alingsås här. Josef Puyol blir som vanligt huvudspelaren hos Hammarby och det kommer krävas full fokus inför detta krig. Ingen saknas i truppen.

Guif är rättvist favorittippat inför detta möte, men jag ser ett intressant spel i Hammarbys favör, då Guif har varit rent ut sagt dåliga på bortaplan, medan Hammarby har varit riktigt bra hemma. Senast rivstartade man på hemmaplan mot ett lag som Kristianstad och hade en stor ledning innan pausvila. Jag hoppas på samma energi samt stöd från publiken idag och ser där av ett överodds. Draw No Bet – Första halvlek till Hammarbys fördel liras till en insats strax under medel!