Idag får vi se ett möte i Stockholm mellan Hammarby och gästande Eskilstuna Guif. Guif som började si sådär har nu jobbat upp sig och tagit ett par segrar likt Hammarby som även dem var i en liknande sits. Ett oerhört jämnt möte där jag utgår från vilket lag som i grund och botten är bättre. Matchen sänds på tv4sport och för de som har möjlighet att titta, rekommenderar jag det. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – Eskilstuna Guif
  • Spel: Eskilstuna Guif rak vinst
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med laget som är hemma värd för dagen, Hammarby, så har man ryckt upp sig efter den dåliga inledning man hade och är nu uppe i två raka segrar. Dessa två segrar har kommit mot sämre motstånd, Ricoh och Skövde, och nu är det dags för en riktig värdemätare när man ställs mot Guif. På hemmaplan har man genom åren alltid varit svårslagna och det är något speciellt med Eriksdalshallen som på något vis får lagen att skaka. Men jag vill dock ändå gå emot då man inte startat säsongen särskilt bra och trots att man tagit två segrar har man ännu inte presterat på den nivån mot bättre lag. Avslag!

Guif likt Hammarby startade säsongen rent ut sagt dåligt för att vara Guif och förhoppningarna sjönk direkt inför denna säsong. På sistone har dem dock höjts då man tagit hela tre raka segrar i en imponerande stil. Senast avfärdade man Redbergslid på ett komfortabelt sätt efter att ha kommit upp i nivå i andra halvlek. Genom åren har man alltid haft det relativt enkelt mot Hammarby och jag tror man i grund och botten är det bättre laget. Upp till bevis!

Inbördes möten:
Guif – Hammarby = 29-27
Hammarby – Guif = 27-29
Guif – Hammarby = 33-24
Guif – Hammarby = 29-28

Så mitt lir blir ganska uppenbart och jag väljer att gå rakt ut och spika Guif. Kommer man upp i nivå lär man ha goda chanser och då ett så pass fint odds erbjuds slänger jag in en slant. Insatsen får ligga på medel!