I Stockholm får vi se ett av de två mest intressanta mötena denna eftermiddag då Hammarby tar emot Guif som får åka på besök. Guif har gjort det bra trots massa problem i klubben, och placerar sig för tillfället på en slutspelsplats medan Hammarby ligger strax under strecket och måste vinna för att hänga med. Återigen en jämn match, där jag ser en liten fördel till ett av lagen. Spelvärde är riktigt bra och jag väljer att ta ställning. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – Eskilstuna Guif
  • Spel: Eskilstuna Guif rak vinst
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Hammarby är på väg nedåt i form efter två raka förluster. Senast åkte man på en riktigt sur förlust när man gästade Skövde och från att ha haft en trygg ledning, tappade man och förlorade med hela 31-27. En dålig prestation får man ändå säga och jag tveksam till hur det egentligen står till i truppen. Näst senast gästade man Ystad vilket var en oöverkomlig uppgift och slutresultatet skrevs till 33-20. Något för höga siffror för att vara okej. Man är för beroende av en spelare, jag syftar självklart på Puyol, och enligt mig står det mellan Sävehof och Hammarby om vilket lag som ska ta sig vidare till slutspel. Guif är riktigt bra när man har medgång och enligt mig kommer man få det svårt med tanke på hur det har sett ut i de två senaste. Man är favoriter i dagens möte och det tackar jag för!

Trots ekonomisk kris och motgång, reser man sig och höjer sig ännu ett snäpp i Eskilstuna Guif. Säsongen har varit lite knackig och flertalet problem har uppstått, men nu verkar man vara igång och en förlustfri svit på fyra matcher är imponerande. Man har dessutom mött lag som exempelvis Alingsås och Lugi, där man fått med sig tre poäng av fyra möjliga. Ekman är inne i sitt livsform skulle jag vilja påstå, samt att Freiman som vanligt gör det han ska. Hammarby är på väg nedåt och jag ser en ypperlig möjlighet till en viktig triumf idag. Sett över hela truppen så erhåller man bättre kvalitéer och jag väljer att ta ställning!

Guif är på väg upp medan Hammarby är på väg ner. Ser man även till lagens senaste prestationer så vinner gästande Guif med stora marginaler. Spelvärdet är gott och jag väljer att plocka Eskilstuna Guif till ett odds på 2,50 hos bettan. Insatsen får ligga på medel!