Vi får dra oss till Stockholm där Alingsås anländer och gästar Hammarby som för dagen erhåller hemmaplan. Hammarby som åkte på en sur förlust i premiären mot Redbergslid, blickar framåt och möter idag ett Alingsås som gått som tåget och tagit två raka segrar. Enligt spelbolagen är det redan klart vilka som ska ta hem det, men jag tror en tuff match och vill därför skippa 1-x-2 markörerna. Låt målen avgöra, häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – Alingsås HK
  • Spel: Över 50,5 mål i matchen
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Alingsås som startat säsongen lysande med två raka segrar mot tufft motstånd åker idag till Stockholm för ännu en tuff uppgift. I premiären slog man Guif på bortaplan med knappa 23-25 och man visade ännu en gång att man har en komplett trupp. I sin andra match tog man emot de vita eleganterna, Redbergslid, vilket blev en betydligt enklare uppgift och man vann med hela tolv måls marginal, 30-18. Ett tufft försvarsspel med vassa kontringar och andra fas spel har resulterat gott och idag ställs man mot Hammarby som skiljer sig från mängden när det kommer till spelidé. Hammarbys offensiva 3-2-1 försvar tror jag inte passar Alingsås spel och då man är hemmastarka tror jag på en tuff uppgift. Det lagen visat hittills är dock att man gillar att spela offensivt och jag tror på en hel del mål!

Nu är det dags för Hammarby att inleda elitserien på hemmaplan där man förra året var riktigt starka och bland annat ställde till det för inte minst Kristianstad i slutspelet. Här går inget lag säkert och med sitt vassa 3-2-1 försvar trillar enkla mål in på kontringar där man har vasse Nils Pettersson som kan sin grej och som tagit över efter Dolk. Idag kommer Alingsås på besök och i mina ögon är det ingen självklarhet att man ska slå Hammarby. Josef Puyol visade god form i premiären mot Redbergslid och då det är två lag som älskar andra fas samt kontringar tror jag på mycket mål.

Så vad blir mitt lir? Jag skippar 1-x-2 markörerna och förlitar mig istället på ett överspel som ser relevant ut. Över 50,5 mål i matchen ger ett odds på 1,90 vilket är acceptabelt. Insatsen får ligga på medel!