Skräll mästerskapet är över och sammanfattningsvis gick det sisådär. Tar det med en nypa salt och blickar vidare mot Elitseriens andra del av säsongen där den första halvsäsongen gick i klar plus statistik. Först ut idag är en match i Stockholm mellan Hammarby och gästande Alingsås. Alingsås som är med och krigar uppe i toppen, kommer från en fin paus där bland annat Konradsson fick delta i EM medan Hammarby ska ge allt för att knipa en slutspelsplats. Så här direkt efter ett långt uppehåll går jag på kapacitet och där vinner bortalaget. Jag hittar en fin lina och lirar. Häng med!

  • Match: Hammarby IF HF – Alingsås HK
  • Spel: Alingsås HK -1,5
  • Odds: 2.00 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Hammarby så krigar man för en slutspelsplats som man under de senaste åren lyckats knipa. I år ser det dock tuffare ut då lagen har vässat upp sig och Guif som vanligtvis är med i toppen är med och krigar för en åttonde placering medan Malmö och Redbergslid även finns där. Man fortsätter att imponera med sitt aggressiva 3-2-1 försvar och många lag har problem. Alingsås är dock ett motstånd som är snabba och fartfyllda när det kommer till man-man spel och då man dessutom är det bättre laget sett statistiskt samt spelar mässigt så väljer jag att gå emot detta Hammarby. För att plocka poäng idag krävs en absolut topp prestation och det tvivlar jag på efter uppehållet.

På andra sidan står Alingsås som etablerat sig uppe i toppen och jagar Kristianstad. Jag är dock tveksam till om man lyckas knipa första platsen men man har goda möjligheter till att lösa silvret. Konradsson var med det svenska landslaget vilket både kan vara positivt samt negativt i de inledande matcherna. Mycket möjligt att nyckelspelaren är sliten efter alla matcher men samtidigt har han med sig erfarenhet och högt tempo i tuffa matcher vilket kan spegla av sig i elitserien när alla andra varit på uppehåll. Hur som så tror jag Alingsås vinner. Man brukar komma väl förberedda efter vila och fungerar försvarsspelet som det ska så lär man kontra i en hel del mål. Kapaciteten finns där och visst ska man kunna slå Hammarby idag. Jag lirar en lina som höjer oddset markant!

Min analys är tydlig. Jag tror på Alingsås idag och Unibet erbjuder ett odds på 1,69. Dock höjer man oddset till 2,00 pengarna på en lina Alingsås -1,5. Vinner man så lär det bli med mer än en boll i 9/10 fall och jag lirar den linan med en insats på medel!