Det är dags för ännu en viktig match mellan två lag i den östra hockeyettan. Hemmalaget Hammarby måste mer eller mindre vinna dagens match för att ha någon chans att ta in på dagens motståndare Haninge. Jag tycker dock oddsen är lite skeva här.

  • Match: Hammarby – Haninge
  • Serie: Hockeyettan Östra vår
  • Speltips: Haninge ML
  • Odds: 2.00 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 4/2, 19.00

hammarbyHammarby har faktiskt gått ganska bra i den här serien. Det är en jämn serie där alla kan slå alla och marginalerna för att ta sig vidare måste man verkligen ha på sin sida. I början av säsongen så rekade jag emot Hammarby ett par gånger med framgång. Anledningen då var att man hade väldigt många nya spelare i laget, vilket såklart innebär att det tar en tid att spela ihop sig. Det gjorde det och som vi trodde så blev man bättre och bättre för varje match som spelades. Bajen är inget topplag, men man kan med lite flyt och bra försvarsspel störa alla lag. I matchen mot Haninge så måste man gå för en vinst om man ska ha en chans på de två översta platserna, annars kommer glappet bli för stort mellan lagen då Haninge är det lag som ligger före Hammarby i tabellen. Nu har man plockat in två spelare från Wings so också förstärkt truppen inför matchen mot Haninge. Om det ger någon positiv effekt eller inte visar sig i framtiden. Dock står det klart att man är ett mycket mer farligt lag än vad man var tidigare i höstas. Sen är det såklart inget topplag jag pratar om, utan jag tror Haninge kommer hålla Hammarby bakom sig resterande del av serien.

haningeHaninge har vi spelat på i många matcher och jag kommer fortsätta göra det även denna gång. I förra matchen i seriefinalen hemma mot Åkers så stod man tillslut som segrare med 4-1 efter en imponerande sista period som man vann med 3-0. Det var faktiskt första gången på väldigt länge som man spelade tight och bra bakåt. Nye målvakten Alex Jirhage var bra i kassen och kanske kan han vara den sista utpost som Haninge behöver för att ta sig lite längre denna säsong. Framåt vet vi om att det är seriens bästa lag offensivt. De har tre bra femmor där de två första är riktigt vassa. Man har lirare som Abrahamsson, Sjörén, Nordström, Pettersson och Weigel. Den sistnämnda var senast tillbaka från skada och assisterade till två av målen. Får man det bara att klicka lika bra defensivt som det gjorde i matchen mot Åkers så ska man vara favoriter här. Jag tycker nästan man ska vara favoriter ändå med tanke på att man har seriens vassaste offensiv. Nu är Hammarby uppmålade som favoriter enligt bolagen och det tycker jag inte dem ska vara. På pappret så ska det inte vara något snack om vilket lag som är det bästa laget. Sedan gäller det som vanligt att få ihop det, men man har väldigt bra förutsättningar och till det här oddset kniper jag dem alla dagar i veckan. Haninge har 2-1 i möten denna säsong.


Hammarby har spelat upp sig och är bättre än man var i höstas. Detsamma gäller även Haninge som även dem är betydligt mycket bättre nu än tidigare. Mitt spel blir idag alltså Haninge ML till oddset 2.00 hos Unibet. Insatsen kommer att landa på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden