Vi tar oss till Tele2 arena där hemmalaget Hammarby tar emot jumbon Halmstad i en match som är oerhört viktig för hemmalaget här. Känns som en match man bara måste vinna och formen är snart där igen, för efter massor av bommade målchanser så måste dom ju till slut sitta. Halmstad har å andra sidan ett riktigt dåligt försvarsspel och det har rasslat in riktigt enkla mål på slutet. Ser inte att det ska bli bättre nu på det snabba konstgräset.

  • Hammarby – Halmstad
  • Spel: Hammarby Över 1.5 mål
  • Odds: 1.66 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Hammarby har usel form vilket 4 förluster bevisar, men det ska dock sägas att man både mot Norrköping näst senast och framförallt Helsingborg nu senast borde gjort 1 eller flera mål. Anledningen till att man inte gjort mål ligger nog mycket i huvudet i och med att man åker på så mycket förluster just nu. Men en trend är ju till för att brytas och då känns matchen hemma mot Halmstad perfekt. Målchanserna radades upp senast mot Helsingborg och trots att man förlorade borde man vunnit, så mycket mer klara målchanser hade man. Och mot Norrköping var det en ribbträff och ett friläge som brändes.

Fortfarande tveksamt om vi får se den viktige Kennedy Bakircioglu, då man inte vill chansa för att slå upp skadan på nytt, men rapporterna är den att han inte känner av skadan rent generellt men det är ju skillnad från nu och när det blir till riktig match och så vidare. Annars är truppen skadefri. Men vi har en förändring på målvaktssidan eftersom Johannes Hopf sålts till Turkiet får andremålvakten Tim Markström kliva in här från start vilket inte är helt optimalt. Och det kan mycket väl innebära att man släpper in ett mål, och man då behöver göra minst 2 för att vinna matchen som är prio 1 denna dag.

hammarby     halmstad

Halmstad kommer till Tele2 Arena med en ännu sämre form än vad Hammarby har, man har radat upp 5 raka förluster och det har verkligen inte sett bra ut försvarsmässigt i dessa matcher. framförallt inte i de två senaste mot Djurgården (2-3) och Göteborg (1-2). Det är alldeles för enkla mål man släpper in och det är för att man inte har kvalité nog defensivt som det ser ut och då blir det helt enkelt så. Inte blir det bättre när offensiven är kass den också, blir liksom som en spiral i hela laget.

Laget är ganska intakt, förutom det faktum att man till matchen mot Hammarby saknar Kwame Karikari på grund av avstängning. Såklart ett avbräck offensivt, fast inte jätteavbräck. Man lär dock fortsätta spela sin naiva fotboll och säkert ställa frågor till Hammarbys, för dagen, nya målvakt. Och denna naiva inställning kommer fortsätta ge frågetecken för defensiven där man ser riktigt dåliga ut.


Hammarby har sett allt bättre ut på slutet och man har bränt flera klara lägen. Till slut sitter dom och känns som att när man nu är tillbaka på hemmaplan där man trivs på konstgräset så kan man få det att lossna rejält. passande nog möter man ett Halmstad som är riktigt dåliga för stunden och som ser naiva ut. Halmstad har en riktigt dålig form med 5 raka försluter och den mentala biten efter 2 förluster på övertid både mot Djurgården och Göteborg känns tufft. Nu ska man spela på ett snabbt konstgräs och man kan få det riktigt tufft denna dag. Speciellt defensivt. Jag spelar Hammarby Över 1.5 mål till oddset 1.66. Insatsen blir något över medel. Jobba!!

/ L’orso