Här får vi en maffig avslutning innan uppehållet och det är ett utsålt Tele2 Arena när Hammarby emot serieledaren Göteborg. Jag tror inte att hemmalaget viker ner sig i första hand. Sen att Göteborg är ett bra lag är det inget snack om men tyvärr för deras del så saknar man 2 viktiga spelare i offensiven samtidigt som Hammarby får tillbaka 2 viktiga spelare defensivt som varit avstängda. Upplagt för en tät match med andra ord.

  • Hammarby – Göteborg
  • Spel: 1x
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Hammarby har spelat flera matcher nu när man fått extremt dålig utdelning på sina klara målchanser, ändå har man gjort 4 mål på de 2 senaste matcherna, men man har även släppt in 2 mål i båda matcherna. Senast mötte man Kalmar borta och kunde lika gärna stått 4-0 i halvtid, så dåliga var man och Tim Markström i målet räddade straff. Men i andra blev det dock bättre och till slut var man ändå närmast segern.

Men defensivt i den matchen mot Kalmar var det tydligt att man saknade Johan Persson, Erik Israelsson och Birkir Már Saevarsson. Nu är både Johan och Birkir tillbaka vilket är superviktigt. I övrigt så fick både Måns Söderqvist och Linus Hallenius äntligen göra mål igen vilket måste höjt deras självförtroende rejält. Och inför ett slutsålt Tele2 så lär man vara otroligt taggade på att göra en bra match. Och man har klart fördel att spela på det snabba konstgräset, eftersom Göteborg spelar, och tränar, på vanligt gräs i normala fall.

hammarby     göteborg

Göteborg går som tåget just nu och man leder Allsvenskan med 5 poäng, och kan dessutom öka det avståndet inför uppehållet. Senast vann man alltså mot Elfsborg med 1-0 hemma och man är riktigt bra defensivt just nu. Offensivt är det väl inte lika bra, men framförallt så är man ganska beroende av de offensiva spelare man har och borta mot Hammarby så behöver dessa kliva fram för att man ska lyckas vinna då man brukar ha det svårare på bortaplan än hemmaplan.

Tyvärr för Göteborgs del så är det 2 tunga avbräck i offensiven. Danska yttrarna Sören Rieks (skadad) och Jacob Ankersen (avstängd) är väldigt viktiga för Göteborgs offensiv. Lägg även till att en ersättare till ytterpositionerna är Martin Smedberg-Dalence, men han är på landslagsuppdrag och är inte heller med. Nu får tränare Jörgen Lennartsson något att tänka på och lär bli en del förändringar i positioner vilket såklart inte är optimalt för ett Göteborg som haft kontinuitet i sin laguppställning hela våren i stort sett. Defensivt får man dock tillbaka mittbacken Thomas Rogne som är viktigt.


Hammarby lär inte vika ner sig i första taget hemma mot Göteborg. man gör dessutom ofta bra matcher mot bättre motstånd. Man får även tillbaka 2 viktiga spelare som förstärker dom rakt av gentemot förra matchen. man bemästrar även det snabba konstgräset bättre än vad de flesta gör, så även motståndarlaget idag. Göteborg kommer från en skön vinst mot Elfsborg. Men nu har man tunga avbräck i offensiven vilket betyder att man får laborera om lite vilket kan störa en aning. Och inför ett utsålt tele2 så kommer man få slita för poängen denna dag, för Hammarby vill absolut inte förlora igen. Jag spelar 1X till Hammarbys fördel. Insatsen får bli medel här. Kämpa!

/ L’orso