Ett pressat Hammarby tar emot ett hopplöst Gefle på hemmaplan. Tycker dock att Hammarby fått oförtjänt lite poäng och är ett betydligt bäöttre lag än Gefle. och här tror jag att man kommer komma ut från start och bara köra på, precis som rivalen Djurgården gjorde hemma mot Helsingborg. Enda som gäller är 3 poäng. Gefle har dessutom tunga avbräck offensivt och vem ska nu hota Bajens tveksamma defensiv. Oddset för rak seger känns dock för dåligt så väljer ett annat troligt alternativ.

  • Hammarby – Gefle
  • Spel: Hammarby 1/1 halvtid/fulltid
  • Odds: 2.08 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Hammarby har nu sju raka matcher utan seger och det gäller nu att börja ta segrar för att ta sig upp från bottenstriden. Då passar det ypperligt att man möter ett av de två sämsta lagen i ligan, nämligen Gefle. Det ska ju också sägas att Hammarby har gjort sig förtjänt av minst 4 poäng mer än vad man har just nu. Tänker då främst på matcherna Örebro borta och Malmö hemma där man gjorde så pass bra matcher att det inte ska gå att förlora båda. Skillnaden då från nu är att man mötte bra lag som kunde hota Bajens defensiv. Nu möter man ett Gefle som saknar tunga skador offensivt vilket gör att Bajen borde koncentrerar sig än mer det offensiva spelet. Och jag tror man kommer ut som hungriga vargar ganska omgående vilket känns som ett krav från fansen dessutom. Brukar ha relativt lätt mot Gefle på hemmaplan historiskt sett.

I hemmalaget så saknas Mats Solheim, och frågetecken på spelare som Imad Khalili, Stefan Batan och Oliver Silverholt. Dock inga större avbräck här.

hammarby    gefle

Gefle har ingen bra säsong överhuvudtaget. Man har radat upp 6 raka förluster, 8 totalt på de 9 senaste och den enda segern kom efter att Sundsvall fått rött kort och bjöd in Gefle i matchen. Man släpper in alldeles för mycket mål och man gör alldeles för lite mål. Det syns på planen att man inte har någon vidare självförtroende. Mycket press nu och en seger känns nästan som ett måste här vilket inte alls är optimalt för detta Gefle. Skulle man förlora så kommer man alltså ha 8 poäng upp till en kvalplats och det kommer grubblas å det grövsta under uppehållet. Om det finns press på Bajen så finns det absolut press på Gefle också. Sen brukar man ha det tufft mot Hammarby här på bortaplan, förra året blev det torsk med 3-0 (1-0 i halvtid då) och tror vi kan få se något liknande här också. Tyvärr för Gefles del.

I bortalaget så stryker vi tre ordinarie spelare. Anfallarna Johan Oremo och Simon Skrabb samt mittfältaren Kwame Bonsu. Tre tunga avbräck i ett Gefle helt utan självförtroende. Dessutom så är mittfältaren Simen Rafn och anfallaren Emil Bellander borta sen innan säsongens start.

———————————————————————————————————————————————————————

Hammarby är betydligt bättre än vad poängen och tabellpositionen säger. Man har haft en hel del otur och borde haft minst 4 poäng mer och då ha en högre tabellposition. Man lär vara supertaggade inför storpubliken. Och tror man går ut från start och bara kör. Gefle har det riktigt tungt just nu där dom radar upp förluster hela tiden. Så är livet som bottenlag. Tror man får oerhört svårt att rå på Hammarby här. Dessutom har man 3 tunga avbräck idag. Jag spelar Hammarby att leda i halvtid och vinna matchen till oddset 2.08. Insatsen är strax över medel. Jobbba!

/ L’orso