Hammarby tar emot Gefle på Tele2 Arena och favoritskapet hos hemmalaget har blivit löjligt. Gefle är väldigt underskattat har jag märkt för jag tycker man spelar en bra fotboll, speciellt så klappar man sällan ihop. Däremot har man haft en hel del otur i många matcher. Vilket i och för sig Hammarby också haft, men man har på slutet spelat sämre och sämre. Nu krävs det förbättring och jag tror vi kommer få se ett hungrig Hammarby på hemmaplan, men målskyttet saknas fortfarande.

  • Hammarby – Gefle
  • Spel: Hammarby över 5.5 hörnor
  • Odds: 1.66 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Hammarby har satt sig i en jobbig sits nu när man endast är 2 poäng från kvalplatsen och man behöver börja ta 3-poängare. Denna match är därför superviktig för i nästa match möter man AIK som har superform och en betydligt bättre trupp. Men jag tycker ändå att man har en viss chans att ta 3 poäng här mot Gefle men då krävs det att man sätter sina chanser som man haft otroligt svårt med i många matcher denna säsong. Däremot har man varit rätt bra på skapa hörnor, speciellt på hemmaplan, och jag har hittat en lina med ett hyfsat bra odds här. För man måste framåt och fansen kräver att man vinner här.

Hammarby har på de 5 senaste matcherna skapat såhär många hörnor: 1 st mot Falkenberg, 12 st mot Norrköping, 2 st mot Elfsborg, 9 st mot Kalmar och 10 st mot Örebro. Och vi får ett snitt på 6.8 hörnor senast 5 hemmamatcherna. Nu möter man ett Gefle som är bra på försvara sig och med tanke på hur svårt man har på att göra mål så känns det ju som att istället för att det blir mål så räddar målvakten bollen ut till hörna någon extra gång.

hammarby     gefle

Gefle har nu börjat vinna igen efter en period med förluster, nu möter man ett desperat Hammarby som kommer göra allt för att få med sig 3 poäng här, men det kommer man vara väl förberedda på och man kommer försvara sig med ett lugn. Pressen ligger ju helt och hållet på Hammarby här, det är dom som måste leverera inte Gefle. Jag tror Gefle kan ha en bra chans att få med sig poäng här, men det gäller ju att hålla ut första halvtimmen där vi säkert kommer få se ett offensivt pressande Hammarby i jakt på ett mål, eller flera mål ifall Gefle redan gjort ett innan på kontring eller liknande.

Gefle har på de 5 senaste bortamatcherna släppt till såhär många hörnor; 4 st mot Åtvidaberg, 11 st mot Halmstad, 4 st mot Häcken, 7 st mot Malmö och 4 st mot Göteborg. Det ger oss ett snitt på 6 hörnor, som man släppt till bakåt senaste 5 bortamatcherna. Alltså har båda lagen varsitt snitt som är högre än dagens spelade lina, det känns förhoppningsfullt.

—————————————————————————————————————————————————————-

Hammarby har pressen på sig och kommer troligtvis gå ut offensivt på sn hemmaplan. Men eftersom man är väldigt uddlösa framåt så brukar det tendera i fler hörnor istället, inte mig emot hehe. Gefle är dock inget dåligt lag och man har ett fint försvarsspel så man kommer inte ge bort något gratis. Och i och med att Hammarby är rätt kassa på fast situationer så borde inte Gefle vara skraja för att hellre få ut bollen till hörna in att låta inlägget komma in i boxen. Jag spelar Hammarby över 5.5 hörnor till oddset 1.66. Insatsen får bli strax över medel. Jobbba!

/ L’orso