Hammarby tar emot Falkenberg nere i botten och det är ett oerhört viktigt för Hammarby att få med sig 3 poäng här, vilket jag tror dom kommer få. För Falkenbergs del gäller det att hålla matchen vid liv så länge som möjligt. I en match där hemmalaget såklart kommer ha mest boll och anfalla rätt så frekvent på den nylagda konstgräsmattan. Kommer gå snabbt och tror inte Falkenberg kommer hinna med alla gånger vilket gör att man måste ta till sig fulknep.

  • Hammarby – Falkenberg
  • Spel: Falkenberg över 1.5 kort
  • Odds: 2.06 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Hammarby tar alltså emot Falkenberg och vad jag och många andra tror, så kommer det bli spel mot ett mål i mångt och mycket. Bajen kommer sätta högsta fart direkt och det kommer såklart uppstå situationer där spelarna i Falkenberg inte riktigt hinner med. Hammarby gillar ju att spela en tempostark fotboll och med en nylagd konstgräsmatta så kommer det onekligen ge fördel till hemmalaget här som brukar trivas på hemmaplan överlag. Vi kommer ju troligen få se en liknande startelva för Bajens del som mot Häcken senast. Det vill säga en ganska offensiv sådan med Kennedy som sittande mittfältare eftersom Johan Persson fortfarande är avstängd här. Vilket i och för sig brassen Alex också är längst fram. Men där lär antingen Imad Khalili eller brassen Romulo ersätta så blir ingen skillnad på så sätt. Så ett offensivt Bajen som sätter press på ett defensivt stående Falkenberg i stort sett hela matchen. Har svårt att se att bortalaget inte försvarar sig på ett felaktigt sett minst 2 gånger.

hammarby Falkenberg_FF_01

Kollar vi till Falkenbergs del så ligger man 6 poäng från Hammarby som ligger på kvalplats. Man behöver alltså alla poäng som kan kan fås. Men det är ju inte direkt i en sån här match poäng ska in när man möter ett taggad Hammarby som kommer göra allt som krävs för att vinna detta. Brunkarlaget från väst trivs inte på konstgräs heller utan man trivs ju hemma på sin naturgräsplan. Så det kommer gå för snabbt för Falkenberg här. Det är min tanke i alla fall. Och skulle Bajen göra mål så måste man chansa mer och då kan Bajen ställa om snabbt på ett stackars Falkenberg som säkert kommer dra på sig något kort då. Tycker den förmodade spelbilden talar för oss här i hopp kort på Falkenberg. Finns också den aspekten av att man inte ens tränat på den nylagda konstgräsmattan vilket Hammarby gjort i 1 vecka. Det gör att man kommer känna sig ovana till en början vilket också kan göra att det kan krävas lite hårdare tag.

Det positiva är att högerbacken Rasmus Sjöstedt som är en av de spelare som tagit mest kort, är tillbaka efter att ha stått över senast då han skulle bli pappa. I övrigt har man spelare som David Svensson, Hakeem Araba och Thomas Juel-Nielsen som också tagit en del kort. Plus några med enstaka kort.

Dagens domare Anders Ekberg har väl inte direkt något högt kort-snitt. Men i den här matchen kan han få jobba febrilt då det lär uppkomma situationer som kan krävas kort. Speciellt på defensiva Falkenberg.

——————————————————————————————————————————————————-

Hammarby kommer vara riktigt taggade här. Man kommer sätta högsta fart direkt på hemmaplan. Man spelar nu på en nylagd konstgräsmatta vilket gynnar laget som tränat på den i 1 vecka nu. Falkenberg har aldrig rört den nya mattan och det kommer kännas ovant för deras del. Dessutom gillar dom inte konstgräs överlag och känslan är att det kommer går för snabbt för deras del. Jag spelar Falkenberg över 1.5 kort till oddset 2.06. Insatsen är strax över medel. Jobbba!

/ L’orso