Vi tar oss till Stockholm och match mellan Hammarby-Falkenberg. Där de grönvita gjorde en riktigt bra halvlek senast borta mot Gefle och brukar trivas rätt bra på sitt snabba konstgräs. Nu möter man ett Falkenberg som nästan alltid har ett svajigt försvarsspel så att det blir mål i den här matchen, ja det vågar jag nästan lova. Bortalaget har en mittback skadad vilket säkert bör ha viss betydelse. Se upp för ett taggat hemmalag i första halvlek.

  • Hammarby – Falkenberg
  • Spel: Över 1.0, 1.5 mål (första halvlek)
  • Odds: 2.15 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Hammarby gjorde en riktigt bra första halvlek senast borta mot Gefle, för att sen gå ner sig i andra halvlek. Men det är ungefär så det brukar se upp för Hammarby. Man gör en bra första halvlek och är sämre i den andra halvleken, eller så är det tvärtom ibland. När man spelar på hemmaplan har vi sett att man spelar bäst i första halvlek för att sen gå ner sig allt efter som. Nu ska man möte ett Falkenberg som säkert kommer vilja ligga rätt i positioner och försöka kontra. Men bara Hammarby kan förvalta någon av de chanser jag tror de kommer skapa första halvtimmen och lite till så kommer vi få se ett mål från hemmalaget här.

Borta till den här matchen har vi avstängde Måns Söderqvist, men han har inte bevisat så mycket alls så känns inte som ett avbräck direkt. Däremot är ju Kennedy Bakircioglu alltid ett avbräck för Hammarby, och han är inte kvitt sin skada. Även Pablo Pinones-Arce är borta här pga skada.

Man har spelat 6 hemmamatcher och i 3 av dom har det blivit 2 ål i första halvlek, 2 av dom har det blivit 1 mål och i 1 av dom har det blivit 0 mål. På bortaplan ser det ungefär likadant ut. Minst 2 mål i 3 av de 8 matcherna, 1 mål i 3 av matcherna och 0 mål i 2 av matcherna. Statistiken säger ju att det blir minst 1 mål, troligen 2 i första halvlek.

hammarby       Falkenberg_FF_01

Falkenberg kommer från en oavgjord match hemma mot Elfsborg där man hämtade upp 0-2 till 2-2 så man kommer säkert stärka ur den matchen. Det skulle i och för sig behövas då man har sett riktigt dåliga ut på bortaplan. Och det gäller verkligen att försöka stå emot i första halvlek för vi lär få se ett Hammarby som är taggat till max inför sina fanatiska hemmafans. Men kan fler lag göra mål på Hammarby så måste ju Falkenberg kunna det för offensivt är man faktiskt bra och skapar en hel del lägen. Faktum är att det är tack vare sin offensiv som man inte ligger allra sist och harvar. Dessutom får man tillbaka bäste målskytten Hakeem Araba som var avstängd senast, klart plus.

I 3 av lagets 7 bortamatcher har det blivit minst 2 mål i första halvlek, i 1 av dom har det blivit 1 mål och i 3 av dom 0 mål. I deras 7 hemmamatcher så har det blivit 2 mål i 1 av dom, 1 mål i 5 av dom och 10 mål i 1 av dom. Här är statistiken mer tudelad, men vi lär nog minst få se 1 mål i första halvlek om vi ska utgå från den här statistiken. Man kan ju bli mer säker när man sedan vet att Falkenberg saknar sin ordinarie mittback vid namn Tobias Carlsson som är skadad. Aldrig kul när en mittback är skadad.

——————————————————————————————————

Hammarby brukar börja bra på hemmaplan för att sedan gå ner sig. Men jag tycker man är på gång på allvar nu och man möter ett av seriens sämsta försvar. Dom kan ju inte gå mållösa hära, lär göra mål direkt? Falkenberg är där dom är i tabellen på grund av sin fina offensiv där dom varit riktigt flexibla och effektiva. Anfallaren Hakeem Araba är nu tillbaka efter avstängning också, klart plus. Defensiven är dock ett stort frågetecken. Jag spelar Över 1.25 i första halvlek till oddset 2.15. Insatsen får bli medel här. Jobbba!!

/L’orso