Det väntar ett riktigt hett stockholmsderby med hög derby-karaktär, speciellt utanför och runt planen. Men det är ju på planen det ska avgöras och jag tycker det är fördel Bajen i den här matchen, dels för att jag tycker att man är ett bättre lag och dels för att man sett bättre ut i de inledande matcherna. Hammarby trivs ju ypperligt på det otroligt snabba konstgräset som Tele2 Arena har och visst Djurgården har ju samma arena som hemmaplan men inte alls samma spelsätt. jag har mitt spel klart för mig.

  • Hammarby – Djurgården
  • Spel: Hammarby Över 1.5 mål
  • Odds: 2.28 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 19.05

Hammarby har inlett säsongen 2015 på ett bra sätt där man redan tagit 4 poäng, och allt snack om att det 4 första matcherna skulle bli sjukt svåra har känts som bortblåst. Mot Häcken tycker jag man förtjänade 3 poäng och borta mot Elfsborg krigade man nåt så det står härliga till. Båda matcherna visade man upp ett riktigt bra försvarsspel som man inte riktigt trodde dom hade i sig. Till den här matchen väntas man föra spelet mera och jag tror mycket väl att man kommer göra det, gör man bara det där otroligt viktiga första målet så kan det faktiskt rinna iväg för det snabba konstgräset. Det anfallsspel, samt snabba spelare som Bajen har skulle passa perfekt när man har en ledning.

Ifall man skulle släppa in ett mål först så kan det bli knepigare men tror ändå chansen är hyfsat god att får in minst 2 bollar ändå. Skadeläget ser riktigt bra ut och samtliga är friska. Om än kanske inte helt matchtränade dock. Men läget i laget är riktigt bra både skademässigt och mentalt. Därför tror jag man går in i den här matchen med stort självförtroende. Man skulle lika gärna kunna gjort fler än 1 mål senast mot Elfsborg också men man tog inte till vara på de chanser som kom.

hammarby     Djurgården

 

Djurgården har även dom spelat mot både Häcken och Elfsborg där man hade de sistnämnda i premiären och var riktigt dåliga där siffrorna 1-2 inte speglade matchen direkt. Borde nästan varit 0-3 snarare. Matchen mot Häcken däremot var mer jämnare och 1-1 var väl rättvist sett till matchen, men man hade riktigt tur att man inte fick en straff emot sig på övertid som var solklar straff men domaren tyckte annat.

Visst man spelar ganska organiserat defensivt men man såg på matchen mot Elfsborg att spelar man bara med bra kombinationsspel och i ett snabbt tempo så kan man luckra upp det solida försvaret ganska bra. och tänka sig, det är precis så Hammarbytränaren Nanne Bergstrand vill spela. högt tempo med mycket kombinationer. faktum är att Bajen är väldigt vanare på detta underlag än vad Elfsborg är. Anders Svensson påpekade dessutom i en intervju efter matchen att konstgräset på Tele2 Arena är riktigt snabbt. Så jag säger fördel Bajen och släpper man in ett mål så måste man ju framåt och då kan det läcka massor har jag en känsla av. Truppen är inte så jäkla bra som några vill få det till, tycker ändå Bajen har en bättre trupp med mycket fler spelare som kan avgöra matcher.


Hammarby har gott självförtroende just nu när man fått en bra start på säsongen. Man trivs ypperligt på det snabba konstgräset och man har en bättre trupp jämfört med Djurgården. Dessutom har man över 20 000 fans med sig i ryggen i detta hemmaderby, sånt spelar roll. Djurgården har sett halvtaskiga ut nu i början och har en känsla av att det bara kan bli sämre ikväll när man får utstå hårt tryck utav Bajen. Tror heller inte att Bajen passar dom så jättebra och att det snabba konstgräset mer gynnar Bajen än Djurgården trots att båda har samma arena som hemmaplan. Jag spelar Hammarby Över 1.5 Mål till oddset 2.28. Insatsen blir lite över medel. Jobbaaa!!

 Testar även två sidospel:
Hammarby över 2.5 mål – 5.25 @ Unibet – 1/10 Units
Hammarby över 5.5 hörnor – 1.91 @ Unibet – 5/10 Units

/L’orso