Riktar fokus mot en lägre serie och den andra omgången av Superettan. Här är det hemmapremiär för Hammarby på Tele2 Arena vilket innebär publikfest och allt vad det innebär. För hemmalaget inleddes säsongen på bästa tänkbara sätt och nu är förväntningarna skyhöga på detta nybygge. Man ställs dock mot ett skickligt Degerfors som kommer att göra det svårt för motståndarna. Prövar ett målspel där oddset känns aningen för högt med tanke på de yttre förutsättningarna.

  • Match: Hammarby IF – Degerfors IF
  • Spel: Under 2,5 mål 
  • Odds: 2,06 @ pinnaclesports
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 14/4, 19:20

En av många svenska klubbar som stod utan tränare efter föregående säsongens slut var Hammarby. Till slut lyckades man kontraktera Nanne Bergstrand vilket var bästa tänkbara alternativ. De senaste åren har varit mörka, men nu känns det verkligen som att kommande år kan bli positiva och bestående av framgångar – nämligen ett avancemang till Allsvenskan. Även förändringarna i spelartruppen har varit väldigt många, men de har varit bra. Kvalitén på tillskotten är stor och dessutom är det spelare som bidrar med rutin från högre sammanhang, där några exempel är Johan PerssonErik Israelsson och Pablo Pinonces-Arce. Utan några som helst tvivel känns man som ett mer stabilt och bättre lag i år och chanserna för att man ska ta en direktplats upp till Allsvenskan är goda.

Supportrarnas förväntningarna för det sänktes definitivt inte i förra veckan när premiäromgången avverkades. Det var borta mot Assyriska och det såg ut att bli en oavgjord tillställning, men till sist blev det en seger efter ett sent avgörande av ett av flera nyförvärv Fredrik Torstenbö. I stora delar var det en tajt tillställning där det kändes som att försvarsspelet låg i fokus. Nu väntar andra förutsättningarna när hemmapremiären på Tele2 Arena ska spelas. Närmare 25000 åskådare beräknas infinna sig på läktarna ikväll och trycket kommer vara enormt.

Det väldigt stabila Superettanlaget Degerfors IF har till skillnad från hemmalaget haft kontinuitet både vad gäller spelartrupp och på tränarbänken. Fortfarande är det Patrick Werner som är vid rodret vilket han gjort sedan 2008. Truppen är sedan tidigare bra och man har dessutom förstärkt med två väldigt bra namn. Det är Peter Samuelsson som återvänt till klubben samt den förre Hammarbyspelaren Sebastian Castro-Tello. Precis som de tidigare säsongerna kommer man troligen vara med till slutomgångarna i kampen om en kvalplats upp till Allsvenskan.

Dessvärre imponerande man inte i premiärtillställningen som var mot Varberg på Stora Valla. Slutresultatet blev 0-0 och det skulle inte förvåna mig om det blir något liknade här. Bortalaget får möjligheten att spela inför storpublik vilket man absolut inte är bortskämda med, och man kommer att lägga fokus på att förstöra Hammarbys anfallsförsök. Med tanke på hur extremt motiverade man lär vara känns det som man kommer lyckas hyfsat väl med det också, framförallt om vi har i åtanke att hemmalagets offensiv inte kommit igång ännu. Även de senaste två hemmapremiärerna har varit målsnåla tillställningarna för Hammarbys del, och känner mig tämligen om att samma mönster upprepas här under måndagskvällen.

                                                                                                                                                              

Hemmapremiär i Superettan för Bajen och tycker det luktar en målsnål tillställning här. 1-0 är ett resultat som känns rimligt. Spelar 4/10 units på under 2,5 mål hos Pinnaclesports.

/Mikel