Hamamrby tar emot Åtvidaberg på Tele2 Arena och det kommer är över 25 000 sålda biljetter vilket är imponerande såklart. Jag tror Bajen kommer föra spelet för det mesta medans Åtvidaberg kommer ligga på kontring. Lär bli en liknande match som Åtvidaberg hade i premiären där man mötte IFK Göteborg borta och fick försvara för typ hela matchen. I och med att det är det supersnabba konstgräset på Tele2 Arena så bemästrar ju Bajen det mycket bättre och lär få en hel del chanser. Vad spelas då?

  • Hammarby – Åtvidaberg
  • Spel: Hammarby -1.5 Hörnor
  • Odds: 2.16 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Hammarby har haft en finfin inledning på återkomsten till Allsvenskan och de flesta trodde väl också att man skulle få det riktigt tufft de 4 första matcherna, istället har man vunnit mot Häcken och Djurgården, välförtjänt. Tagit poäng borta på en guldkandidat i Elfsborg och sen gått ifrån med en hedersam förlust borta mot superfavoriten Malmö FF. Därmed står man på 7 poäng vilket man såklart är nöjda med även om man vill ha mer.

Nu ska man möta Åtvidaberg och det är väl den första matchen man egentligen ”ska” vinna och man kommer föra spelet precis som man brukar göra mot mindre motstånd. I och med det så kommer man alltså ha mycket boll och hemma på Tele2 Arena så brukar man skapa väldigt mycket hörnor så spelet idag känns väldigt bra. Skadeläget ser också bra ut och man lär starta med en slagkraftig startelva. Publiken kräver nog vinst vilket spelarna själva säkert också gör idag så räkna med ett tag Bajen inför ca 25-27 000 åskådare på plats.

hammarby   åtvidaberg

Åtvidaberg tog sin första seger senast när man krossade Falkenberg hemma, men å andra sidan var det ju just Falkenberg som inte sett så jäkla bra ut i inledningen av säsongen och som lär ligga där nere och kämpa. Vilket även Åtvidaberg lär göra ifall jag får tro det. Därför lär man komma till denna match med inställningen att i alla fall få med sig poäng och att man då tänker lägga sig på försvar för det mesta. Det öppnar ju upp för att Bajen ska komma med anfall efter anfall och därmed har större chans att skapa hörnor än vad dom själva kommer att göra.

Man har ordinarie mittbacken Hallingström avstängd vilket såklart är ett avbräck defensivt. Och jag tror man kommer kämpa med näbbar och klor för att få med sig just 1 poäng hem. Men det kommer såklart bli svårt eftersom Bajen trivs på sitt snabba konstgräs och med en fanatisk publik i ryggen lär dom köra på rätt aggressivt.


Hammarby är favoriter i matchen vilket är logiskt. Man trivs på sitt snabba konstgräs och man lär skapa en hel del chanser. Detta är en match man ska vinna ifall man tänkt hålla sig till mittenplaceringar då Åtvidaberg är ett nedflyttningstippat lag. Man har bra skadeläge och man lär föra spelet rätt rejält. Åtvidaberg har en mittback avstängd och lär kämpa med näbbar och klor. Inställningen lär vara att få med sig poäng och då får vi nog se ett defensivt Åtvidaberg som kommer kontra. Nä jag spelar Hammarby -1.5 Hörnor till oddset 2.16. Insatsen blir högre än medel här. Jobbaaa!!

/ L’orso