Det återstår en match av första omgången i Svenska Cupen och den går av stapeln här under tisdagskvällen. Två seriekonkurrenter som ställs mot varandra på Tele2 Arena där det faktiskt väntas ett nytt publikrekord för gruppspel i turneringen. Trots hemmapublikens stöd väljer jag att spela ett handikappspel på bortalaget.

  • Match: Hammarby – Ängelholm 
  • Spel: Ängelholm +1 
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Turnering: Svenska Cupen
  • Spelstopp: 4/3, 19:00

Det har återigen skett stora förändringar vad gäller organisation samt spelartrupp hos Hammarby. Nanne Bergstrand har ersatt Thomas Dennerby, den nya sportchefen som är Mats Jingblad har hämtat in upp emot tio nya spelare. Det är intressanta tillskott allihopa som kommer tillföra klubben kvalité, men det kommer att ta tid innan detta lagbygge börjar leverera. Att Bergstrand ska leda Hammarby upp till Allsvenskan redan i år är ett för tufft krav att ställa med tanke på den stora spelaromsättningen. Man har gjort goda resultat på försäsongen vilket kan förklaras med många nya spelare som är inspirerade och vill visa upp sig i sin nya klubb. Redan nu i Svenska Cupen tror jag man kan få sina första motgångar när även motståndarna är motiverade medan man själva inte ännu är samspelta och trygga sina positioner.

Precis som vanligt när Hammarby spelar på sin hemmaplan som numera är Tele2 Arena kommer man att vara det spelförande laget som ska stå för det kreativa och lösa upp motståndarnas kompakta och låga försvar. Det är något man genom åren i Superettan har haft väldigt svårt med och det blir inte lättare av att det i tävlingssammanhang är helt nykomponerat lag. Två av nyförvärven, Erik Israelsson och Johan Persson, kommer troligen att bilda innermittfältspar vilket ska bli intressant att följa då båda är grovjobbare och inte speltyperna som behövs när man ska luckra upp försvar. Känslan är att så fort Ängelholm hinner lägga laget på plats och hitta positionerna kommer hemmalaget få det svårt att spela sig igenom lagdelarna.

Hammarby

De ekonomiska förutsättningarna för tränare Jocke Persson har försämrats ytterligare. Man har exempelvis ingen egen arena att spela på den kommande säsongen utan det kommer vara Olympia i Helsingborg som blir spelplatsen för hemmamatcherna denna säsong. Ekonomin är något som naturligtvis även påverkar spelarbudgeten, så under den gångna säsongen kommer detta bli kännbart. Det skulle inte förvåna mig om man får kämpa på de nedre delarna av tabellen den här säsongen. Resultaten på försäsongen har minst sagt varit bedrövliga, men det är andra förutsättningar idag när man börjar tävlingssäsongen. Precis som alla andra lag som kommer och besöker Tele2 Arena kommer man spela mycket på inspiration vilket man kommer komma långt med.

Ängelholm har goda erfarenheter av spel på den här arenan då man så sent som i hösats besegrade Hammarby med 3-2. Man är bekväma med att det kommer vara hemmalaget som står för mestadels av bollinnehavet. Väl vid bolltapp för hemmalaget har man förmågan att ställa om snabbt och skapa farliga målchanser när motståndarna inte hunnit samla ihop manskapet. Tycker att Ängelholms möjligheter att få med sig minst ett oavgjort resultat är goda. Med tanke på att Hammarby omöjligt kan vara samspelta ännu har jag svårt att se man lyckas skapa speciellt många målchanser mot ett kompakt bortaförsvar. Tror dessutom att bortalaget kan ställa till det med sina snabba omställningar och göra ett eller två mål på detta vis.

                                                                                                                                                     

Spelar på Ängelholm +1 vilket betyder att vi får insatsen tillbaka om Hammarby skulle vinna med ett mål. Högst odds hittar vi hos Bet365där det 1,90x pengarna. Insatsen är 4/10 units.