22:a spelomgången av Superettan och en viktig match kring positionerna bakom uppflyttningsplatserna där vinnaren kan blanda sig in i striden om en Allsvensk plats nästa år. Nu tror jag visserligen att det ska väldigt mycket till för att det ska bli så, men det andas positiv energi kring det ena laget som kan ge sig själva en ärlig chans inför fortsättningen via tre poäng här.

  • Match: Hammarby – Ängelholm
  • Spel: Hammarby över 1,5 mål
  • Odds: 1,92 @ Betsson
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Det ska nämnas att jag var något kritisk till Hammarbys spel bara för en månad sedan, där jag bland annat lyfte fram försvarsspelet som var något svajigt samtidigt som man inte var alltför effektivt framåt. Speciellt på hemmaplan där man har agerat något krystat. En mindre uppryckning nu på slutet där man är obesegrat på 4 matcher med 3-1 senast borta mot Falkenberg var imponerande.

Gästande Ängelholm får ses som ett högst stabilt Superettan-lag som faktiskt hade chansen att kvala sig uppåt så sent som ifjol, om jag inte minns helt fel. 9 poäng upp till närmsta lag på den där kvalplatsen, men med en nedåtgående form och 12 insläppta mål de senaste 5 matcherna,  så är det inte alltför mycket som talar för att man når en liknande position den här säsongen.

Ängelholm saknar ett par spelare även om alla inte tillhör startelvan, däribland Nilsson, Karlsson, Johansson, Pyzdrowski, Juliusson och Nazari. Nyförvärvet Asanovski är inte spelklar.

…jag ser det däremot inte som en omöjlighet för motståndarna att verkligen gå för en slutspurt på ett starkt sätt då man verkligen har rustat upp truppen. De hängivna supportrarna har ropat efter en hjälte och nu är en guldkantad sådan tillbaka i form av Kennedy Bakircioglu efter att flertal år som proffs. En starkt bidragande orsak till att över 12 000 biljetter var sålda så sent som igår (runt lunchtid) på Söderstadion. Även anfallaren Erik Sundin har hämtats in från Helsingborg, och han får ses som en spelare med stor kapacitet för Superettan. Båda kommer gå in direkt från start där Sundin kommer bilda ett giftigt anfallspar med Mattias Adelstam – mycket trevligt om man anser att Sinan Ayranci inte är mycket bättre än en gammal disktrasa.

Hemmalaget har en något tunnare frånvaro-lista än gästerna där bl.a. Andreas Dahl ses som ett osäkert kort efter skada plus någon ytterligare långtidsskada sedan tidigare.  I övrigt ser det bra ut då man har en hyfsat bred och jämn trupp om man ser till den här nivån.

Optimism och återigen positiv energi runt detta ”Bajen”, där har ni nycklarna från det trycket som kommer finnas i denna arena från avspark och framåt. Kunnandet finns såklart också där, det gäller bara att man släpper fram det och då kan det här bli en fantastisk kväll. Skulle man få utdelning inom någorlunda god tid så ska det här gå vägen. Även här föredrar jag spelvarianten med överspel/lag framför 1×2 då hemmalagets försvarsspel har sviktat förr.

/Puyol