Årets sista Stockholmsderby äger rum på Tele2 Arena och det är mellan Hammarby och AIK. Och vi har ett Hammarby som tog en efterlängtad seger i veckan mot Gefle, men annars har man haft det tungt senaste 4-5 matcherna. Men nu möter man seriens, just nu, bästa lag sett till formen och det är AIK. Man har 9 raka vinster och man seglar mot det där guldet. Här får man dessutom tillbaka viktiga Etuhu och Goitom. Har svårt att se att AIK förlorar detta, trots att derbyn lever sina egna matcher.

  • Hammarby – AIK
  • Spel: AIK (draw no bet)
  • Odds: 1.75 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Hammarby har haft en tung period med dåligt spel och missade målchanser. Men nu i veckan mot Gefle så vann man med 3-0 och man gjorde en riktigt bra match. Men nu  när man möter seriens formstarkaste lag i form av AIK så har jag svårt att se att man ska kunna matcha dom, trots hemmaplan, trots konstgräs, trots att derbyna lever sin egna match. För ska man se till helheten så är Hammarby inte bättre än vart man ligger, man har haft stora problem offensivt. Och 3-0 mot Gefle betyder inte att man kommer göra 2-3 mål mot AIK. Nä jag tror man kommer få det tufft här mot guldjagande AIK.

Truppmässigt ser det dock bra ut och i princip ingen är skadad och man har inga avstängningar heller. Men vi har knappt någon i laget som har någon superform om man jämför med typ alla i AIK. Har oerhört svårt att se att Hammarby ska vinna över AIK faktiskt.

hammarby      AIK

AIK har som sagt superform med 9 raka vinster, vilket såklart är klubbrekord. och man går in i detta derby med bästa möjliga självförtroende vilket är superviktigt. Efter en trög start på säsongen har man kommit igång mer och mer och ända sen man tog första bortasegern för året så har det alltså rullat på och man har staplat upp segrarna. Nu möter man ett Hammarby som det inte gått så bra för och man har varit ganska usla i flera matcher på slutet, undantaget är senast mot Gefle. Men det var mot Gefle på hemmaplan, värt att poängtera det.

Ser bra ut på skadefronten för AIK, endast Stefan Ishizaki som är skadad men det har han ju varit i flera matcher och ändå har man vunnit och vunnit. Men däremot så får AIK tillbaka två väldigt viktiga spelare från avstängning i form av mittfältaren Dickson Etuhu och anfallaren Henok Goitom. Snacka om viktigt och kan mycket väl vara skillnaden på oavgjort och vinst för AIK.

—————————————————————————————————————————————————————

Hammarby har ingen jätteform och spelet ser inte jättebra ut även om senaste matchen var ett steg framåt. Men nu är det betydligt svårare motstånd och det lär bli tufft. Trots allt 27 poäng som skiljer lagen åt. AIK är dessutom i en superform med 9 raka segrar och man går mot guldet med stormsteg. Dessutom får man tillbaka viktige Etuhu och Goitom här som var avstängda senast, helt klart stora plus i kanten. Nä jag har svårt att se AIK förlora detta derby. Jag spelar AIk draw no bet till oddset 1.75. Insatsen tillbaka om det slutar oavgjort. Insatsen får bli lite över medel. Jobbba!

/ L’orso