Kvällens match i Bundesliga är nordderbyt mellan Hamburg och Werder Bremen. Det är en otroligt viktig match för båda lagen på grund av att båda är indragna i bottenstriden och behöver alltså poängen. Senaste mötet blev en målglad historia och jag tror på något liknande här! 

  • Match: Hamburg – Werder Bremen
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 20:30

Hamburg har bara vunnit en av de fem senaste matcherna och det var mot jumbon Hannover (3-0) annars har man radat upp förluster här på slutet. Deras säsong har vart upp och ner hela tiden, man överraskar emellanåt och har faktiskt vunnit mot b.la. Mönchengladbach (3-2) och Dortmund (3-1). Men det är som sagt inte ofta man får se dem spela den fina fotbollen som de stundtals kan spela. Man har en trupp som ska kunna prestera bättre fotboll och kunna placera sig åtminstone i mitten av tabellen. Men ett par skador under säsongen har gjort det svårt för dem. T.ex. har Ekdal som är en viktig kugge på mittfältet vart skadad typ halva säsongen. Även spelarna Drmic och Hunt som man värvade in under säsongen har också blivit skadade men kreatören Hunt är dock tillbaka nu och lär gå direkt in i startelvan. Som jag har nämnt innan så är Ekdal och Drmic skadade sedan är även målvakten Adler avstängd och alltså inte tillgänglig till kvällens match.

hamburg_200x200werder_200x200

Werder Bremen har haft en ännu sämre säsong än Hamburg, men man har ryckt upp sig en del under våren mycket tack vare Claudio Pizzaro som har öst in mål på slutet (13 mål hittills). Men man ligger just nu på nedflyttningskvalplatsen och är alltså i stort behov av poäng. Vid en vinst här kan man faktiskt ta sig upp på säker mark. I senaste ligamatch vann man över Wolfsburg (3-2) man visade tydligt vilken fin offensiv fotboll man kan spela, offensiva mittfältaren Junuzovic var riktigt bra och assisterade till två mål. Han är uppe i totalt åtta målgivande passningar nu och är på topp fem i ligan med målgivna passningar. Men defensiven har vart under all kritik hela säsongen och man har släppt in mest mål av alla lag (61st). Det ger dem ett snitt på nästan exakt två insläppta mål per match.

I kvällens match blir man utan Bargfrede, Johannsson och Zander p.g.a skador.


Båda lagen borde inte vara neddragna i bottenstriden för dem är bättre än så. I ett derby kan allt hända och båda lagen lär vara sjukt taggade. Detta kommer säkerligen bli en härlig match att kika på, i alla fall som neutral åskådare. Jag testar en högre insats på över 2,5 mål.