Det är två matcher i Bundesliga idag, vi ska rikta in oss på mötet mellan Hamburg och Hertha Berlin. Gästerna fortsätter att överraska den här säsongen och jag tror dem tar 3 poäng mot ojämna Hamburg. 

  • Match: Hamburg – Hertha Berlin
  • Spel: Hertha Berlin
  • Odds: 2,80 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:30

Hamburg ligger på nedre halvan av tabellen med 28 inspelade poäng och en målskillnad på 28-34. Har en intressant trupp som man har spetsat till under säsongen med offensiva spelare som b.la. Hunt och Drmic. Dock så är man alldeles för ojämna för att kriga om europaplatserna i år. De har t.ex. vunnit över Dortmund (3-2) men även förlorat mot bottenlaget Hannover (2-1).

Eftersom mittbacken och kaptenen Djourou drog på sig två gula kort i första halvleken i senaste matchen mot Schalke (3-2) är han självklart avstängd i dagens match. Det kommer troligtvis bli Cleber och Spahic som bildar mittlåset, dessa herrar gjorde det även i andra halvlek i förlusten mot Schalke och dem övertygade inte precis. Avbräcken till dagens match förutom Djourou är Ekdal och Gregoritsch sedan är det även osäkert för Hunt.

hamburg_200x200hertha_200x200

Hertha Berlin är till skillnad från Hamburg otroligt jämna i sitt spel. De är väldigt defensiva och vissa fall kanske för defensiva, senaste mötet så klagade Hamburgs tränare Labbadia på att Hertha inte ens var intresserade av att föra matchen. Den matchen slutade dock med Hertha Berlin vinst (3-0) och deras spelsätt verkar funka den här säsongen eftersom dem ligger på 3:e plats och har hållit nollan i 11 matcher i Bundesliga den här säsongen.

Men man är inte bara ett lag med defensiva kvalitèer utan det finns kvalitéer offensivt också. De har två forwards som har producerat bra med mål Kalou och Ibisevic har tillsammans gjort mer än hälften av Herthas mål (19 av 33). Den unge mittfältaren Darida är en annan spelare som bidrar mycket offensivt och även norsken Skjelbred.

Till dagens match blir man utan backen Langkamp och reservmålvakten Kraft.


De fem senaste mötena har slutat med Hertha vinst och dem har även hållit nollan i dessa matcher. 2,80 på bortavinst är riktigt bra och jag spelar en insats över medel på det. Testar även en mindre peng på Hertha vinst och att dem även håller nollan till oddset 4,33 @ bet365.