Vi har en match i Bundesliga denna fredag, det är Hamburg som gästas av Borussia Dortmund. Hamburg har en del skador på viktiga kuggar och Dortmund är i princip skadefritt.

  • Match: Hamburg – Borussia Dortmund
  • Spel: Borussia Dortmund -1,5 asian handicap
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Units: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Hamburg är betydligt bättre den här säsongen än vad man var förra säsongen när man fick kvala för att hålla sig kvar. Med truppen man har just nu så kommer man klara sig kvar i Bundesliga men det kommer inte bli mer än en mittenplacering. Just nu ligger man på 11:e plats efter 12 omgångar och man har skrapat ihop totalt 15 poäng med raden 4-3-5. Hemma på Imtech Arena har man hittills bara tagit en vinst, mot Stuttgart (3-2) och man trivs bättre på resande fot. Har jobbiga skador just nu på Aaron Hunt och Albin Ekdal. Båda två är mittfältare och har blivit framröstade av Hamburg-fansen som de två bästa nyförvärven i år. Utan dem två blir Hamburg genast mycket sämre, för Hunt bidrar mycket i offensiven och Ekdal är en balansspelare som är viktig för defensiven men han följer ofta med i anfallen också.

Även backen Dennis Diekmeier är skadad och kommer inte kunna spela i kväll, det är även osäkert för backen Cleber p.g.a knäbesvär.

hamburg_200x200dortmund_200x200

Efter den svidande förlusten borta mot Bayern München (5-1) så har Dortmund vunnit 7 raka tävlingsmatcher och har en målskillnad på 27-6. I Bundesliga ligger man på 2:e plats med raden 9-2-1 och har skrapat ihop 29 poäng, 5 poäng efter Bayern. Anfallaren Aubameyang har hittills gjort 14 mål och om inte han gör målen så finns det andra som kan t.ex. Reus som har gjort 7 mål på 9 matcher. Sedan finns det andra spelare som t.ex. Mkhitaryan och Kagawa som både bidrar med mål och assister, de har 6 assist vardera hittills. Det är svårt att försvara sig mot Dortmund för dem är så skickliga med bollen och ha flera spelare som är ruggigt snabba och alltid löper för att riva sönder motståndarnas försvar. Man slår aldrig av på tempot heller utan man kör på tills domaren blåser av.
Får man in en boll tidigt så brukar det rinna i väg.

Man har inga spelare på skadelistan utan det är bara Durm och Sahin som är borta p.g.a de saknar matchtempo.


Dortmund kommer ånga på direkt från början som alltid och jag tror att Hamburg kommer få det svårt att hänga med. Jag testar en insats strax under medel på Dortmund -1,5 asian handicap.