Ny vecka och nya möjligheter, och vi får se en intressant match i superettan mellan Halmstad och LjungskileHalmstad är självklart favoriter med tanke på hur man presterat medan Ljungskile slår från underläge vilket man också trivs med. Ljungskiles typ av spel, tror jag, inte passar Halmstads finlir och vi lär få se en tuff match i 90 minuter. Jag utgår från odds och spelvärde, och hittar ett fint lir. Häng med!

  • Match: Halmstads BK – Ljungskile SK
  • Spel: Oavgjort eller Ljungskile SK
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.30

Börjar vi med Halmstad så åkte man tyvärr ur allsvenskan och det är nu fullt fokus på att vinna superettan. Man har en hel del spelare som håller hög klass och som säkerligen kan spela allsvensk fotboll utan problem, vilket gör att man är favoriter till att vinna serien. Trots fina resultat i de inledande omgångarna, tycker jag det har sett lite svagare ut och 0-1 vinsten mot Varberg senast kunde lika gärna ha blivit en poäng. I den matchen visade man att man inte är det starkaste laget i luftspelet och det går att straffa trebackslinjen man spelar med. Ljungskile är ett typ av motstånd som har sin spetskompetens på fasta situationer och just precis luftspelet, och man lär få en hel del problem. Att man blivit favoriter är rättvist, men spelvärdet på Ljungskile är finare och jag tar ställning!

Över till Ljungskile som kommer till detta mötet med en tveksam form då man i de två senaste matcherna underpresterat. Näst senast åkte man på torsk mot Syrianska och senast fick man endast med sig ett oavgjort resultat mot Frej. Man har mer att ge och jag förväntar mig ett förbättrat och definitivt mer taggat Ljungskile inför detta mötet mot seriefavoriterna. Man är vassa i sina omställningar samt djupledsspel, men framförallt i luftspelet och i mina ögon lär man säkerligen göra något mål framåt på detta. Oavgjort eller vinst erbjuder ett fint odds och jag lirar!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Spelvärdet på X2 är riktigt bra och för mig är detta en öppen match. Kommer Halmstad inte upp i nivå så kan man lika gärna torska och insatsen får ligga på medel!