Endast en match ifrån Allsvenskan den här måndagskvällen och det är Örjans Vall som står för spelplatsen. Halmstad tar emot Syrianska i ett extremt viktigt bottenmöte och jag tror att det blir en tillknäppt historia.

  • Match: Halmstad – Syrianska
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,97 @ Bet365
  • Insats: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

För båda lagen kommer det att bli fjorton jobbiga matcher som återstår, då de befinner sig sist och nästsist i tabellen. Det ser värst ut för Syrianska då man endast har spelat in nio poäng och dessutom har haft det lite turbulent på tränarsidan när Melkemichel först avgick för att sedan återgå till sin position ute vid linjen. Det har under några säsonger bara känts som en tidsfråga innan Syrianska skulle ramla ur då man legat här nere och hela tiden varit inblandad i bottenstriden. Jag blir oerhört förvånad om man spelar i Allsvenskan även nästa säsong.

Vad gäller Halmstad så är det kanske lite mer naturligt att man ligger där man ligger då man är nykomlingar. Man befinner sig fyra poäng före dagens motståndare och har därmed såklart också bättre häng på lagen ovanför. Tycker att det finns en del spelare med bra kvalitéer som exemplvis Baldvinsson och Selakovic, men att de inte riktigt får till det i ett annars defensivt och cyniskt Halmstad.

Halmstad - Syrianska

Det här är som sagt en jobbigt viktig match för båda lagen och det känns som att det kan komma uppenbara sig i själva spelet också. Syrianska har fem raka förluster och lär kanske vara lite mer försiktiga än vanligt. Dessutom saknar man offensiva pjäser som Dinko Felic, Sharbel Touma och Louay Chanko.

Halmstad känns för mig som ett lag som alltid försöker sätta defensiven först där man har ett hårt jobbande försvar och mittfält, för att sedan låta den jobbiga anfallsduon Boman & Baldvinsson sköta det som ska hända i anfallsväg. Det här är något som statistiken också visar. Av de sju matcher som Halmstad har spelat på hemmaplan i år har sex av dessa gått under 2,5 mål. Då har det dessutom varit skickligare lag än Syrianska som har stått för målen som har gästat.

                                                                                                                         

Väljer att spela det här till en medelinsats då det här lär bli en match mellan två lag som kommer uppträda försiktigt. Halmstads hemmastatistik med sex av sju matcher under 2,5 mål talar också sitt tydliga språk vad det är för typ av lag.

/Mikel