Halmstad har inlett säsongen uselt med två raka förluster och ställs nu mot ett Norrköping som har mycket att bevisa i sitt bortaspel. Väderprognoserna visar regn hela dagen i Halmstad vilket gör att ett spel känns givet här, häng på!

Halmstad – Norrköping
Spel: Under 2.5 mål
Odds: 1.75 @ Unibet
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.30

Halmstad har radat upp usla resultat den senaste tiden och formen är minst sagt usel för laget. I svenska cupen besegrade man Assyriska hemma med 2-0 men föll borta mot Sirius (1-2) och borta mot Djurgården (1-4) vilket gjorde att man åkte ur cupen med dunder och brak. I den allsvenska premiären ställdes man mot Örebro och den matchen slutade med förlust med 1-2 men i mina ögon tog man ett steg i rätt riktning där. Örebro hade i stort sett bara två chanser på hela matchen och tog tillvara på dem. I senaste matchen mötte man ett heltaggat Djurgården som man spelade jämnt med fram tills att man fick en straff emot sig, då föll laget ihop totalt och förlustsiffrorna skrevs till 3-0 till slut. I en intervju med Halmstads mittback Fredrik Liverstam så påpekade han att stämningen är mycket god i laget och att man tränat mycket på defensiva spelet, framförallt på fasta situationer. Jag tror man kommer lägga stor vikt vid försvarsspelet här och låta anfallarna Gudjon Baldvinsson och Mikael Boman jobba mycket på långa bollar bakom Norrköpings backlinje. Halmstad är kända för att vara ett hårt arbetande lag och det är inte alltid enkelt att komma till Örjans vall och bara plocka med sig poäng. Offensivt känns Halmstad inte särskilt samspelta och farliga vilket talar emot laget här.

Norrköping inledde allsvenskan med att möta Häcken på bortaplan och där nere gjorde man ingen glad. Man kom ut ganska defensivt och satsade på omställningar vilket straffade sig till slut då Häcken vann matchen med 2-0. Hemma på plastgräset trivs man desto bättre och där vann man mot Helsingborg med 2-0 senast vilket var mycket positivt för laget. Nu är det dags för bortamatch igen och då blir det desto tuffare för laget även om man möter ett uselt lag i Halmstad. Tränaren Janne Andersson betonade i en intervju att man jobbat mycket med försvarsspelet och att man inte behöver bjuda på något skönspel när man spelar på bortaplan. Det finns god grundkapacitet i Norrköping men det är lite för tidigt på säsongen för att man ska komma hit och ”rulla ut” Halmstad ikväll. Offensivt känns man inte sylvassa direkt och på en svårspelad plan kommer man få problem med offensiven…

bb130920lm075
Fredrik Liverstam skall sätta stopp för Norrköping ikväll!

Halmstad har hela truppen att tillgå här.
Norrköping får klara sig utan James FrempongArnór Ingvi TraustasonEmir Kujovic, Siim Luts och Mathias Florén som alla är borta p.g.a. diverse skador.

Väderprognosen för dagen visar ösregn hela dagen så räkna med en svårspelad plan ikväll!

Kort summering: 
Halmstad är ett hårt krigande lag och ställs nu mot ett Norrköping som inte direkt bjuder på något finlir när de spelar på bortaplan. Det skall regna hela dagen så räkna med en usel plan på Örjans Vall idag. Jag tror utan tvekan på en målsnål tillställning med dessa förutsättningar!