Söndag den 16 september är det är riktig premiär i division 1 hockeyn. Finns en hel del intressanta spel, men som sagt, det är premiäromgång så jag håller ner insatserna skapligt tills man verkligen ser hur lagen spelar. Jag ska börja med ett litet spel i matchen Halmstad-Mörrum.. Häng med!

  • Match: Halmstad – Mörrum
  • Serie: Division 1 F
  • Speltips: Mörrum
  • Odds: 2.70 @ Nordicbet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 16/9, 16.00

Halmstad Hammers var för ett antal år sedan i allsvenskan, men har nu blivit ett lag för nedre halvan i division 1. Årets Halmstad har imponerat under försäsongen, men man ska inte dra för stora hackor av det. Motståndet har varit av låg division 1 klass eller till och med sämre än det. Man har dock en riktigt imponerande vinst mot Troja/Ljungby efter straffar. Truppmässigt så har man en av ettans yngsta trupper, vilket säkert kommer spegla deras resultat under säsongen. De kommer väga lätt i visssa lägen och i andra kommer de vara kvicka och hungriga. Laget har ett par riktigt duktiga spelare som, Robert Tellberg, Niklas Wentzel och Sebastian Kölzow Isaksen. Mycket mer är det inte och Halmstad lär hamna på den undre halvan då man tappat en del tunga namn. Måste avsluta med att säga att de har ett riktigt snyggt märke iallafall.

Mörrum som står för motståndet denna söndag är ett lag som ofta förknippas med misslyckande och det pga deras resultat sista säsongerna. Till denna säsong har man gjort en ny satsning och nu ser det nästan lovande ut. Man har inte tappat värst många viktiga spelare, och de man tappat har man ersatt riktigt bra. De värvningar som står ut mest är Daniel Brasar från KRIF som är en riktigt bra och rutinerad divsion 1 forward. Jonas Karlsson från Karlskrona som måste rankas som en av de bästa defensiva backarna i ettan. Daniel Pettersson från Olofström är en riktig måltjuv. Och framföralt har den gamle publikfavoriten Keegan Dansereau valt att skriva på för Mörrum. Keegan producerade under säsongen 2010-11 i Mörrum hela 57 poäng på 37 matcher. Man har också sedan innan ett bra lag. Bättre än Hammers. När serien är slut är Mörrum garanterat före Halmstad. Mörrum är kanske tillochmed ett lag för topp fyra i den tuffa F-serien.

Mörrum ska hamna på övre halvan. Halmstad unga och orutinerade ska hamna på undre halvan. Jag spelar 3 units på Mörrum. Premiärnerver kan spegla in, därav insatsen.

Ni kan följa oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden