Den 28:e spelomgången av Allsvenskan fullbordas denna måndagkväll, och även om guldstriden känns avgjord så har ett par lag alltjämt några värdefulla poäng kvar att spela om i de nedre regionerna av tabellen. Halmstad är ett av dessa lag som nu tar emot Mjällby hemma på Örjans Vall där mycket kan hänga på vilka som vill det här allra mest. Anser att hemmalaget kunde ha haft en svårare uppgift inför det pressade läget och att man har en duglig möjlighet till att spela sig uppåt en tabellplacering inför den kommande helgen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Halmstad – Mjällby
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,02 @ Betsson
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19.05 21/10

Halmstad kliver in till avgörandet i denna bottenstrid med en något negativ trend bakom sig. Tre raka förluster där framförallt försvarsspelet har sviktat, vilket placerar hallänningarna under nedflyttningsstrecket. Kvalplatsen är dock inom räckhåll, vilket nämner en del om betydelsen av den här matchen. Öster står, efter krysset i Göteborg igår, två poäng före kvällens hemmalag som med en match mindre spelad kan ha avgörandet i egna händer via en seger här.

Hemmalaget har Shkodran Maholli långtidsskadad sedan tidigare, i övrigt kommer man till spel med ordinarie trupp.

halmstad

Mjällby sitter precis som motståndet inne på samma svit där man har nollats i poängkolumnen över de tre senaste matcherna, även om förlusterna har varit något mer hedersamma i det här fallet. I stort är dessutom kontraktet säkrat, därmed har man mindre att bekymra sig över inför avslutningen där man kan ta den här uppgiften på ett mer avslappnat sätt. Huvudtränaren Anders Torstensson har valt att avgå där assistenten Lars Jacobsson tar över tills vidare och han står inför vissa förändringar i startelvan.

Bortalaget saknar en formstark Andreas Blomqvist på mitten pga avstängning, så även Pär Ericsson på topp pga sjukdom. Daniel Nilsson, Simon Nilsson och Daniel Nicklasson är inte heller tillgängliga för spel.


HBK har släppt in 11 mål i de senaste förlustmatcherna och jag vill nog tro att man måste göra mer än ett framåt för att vinna ikväll. Förlusterna till trots, så har man ändå lyckats hitta målet i samtliga av dessa matcher inklusive en 1-0 vinst innan dess. Med det har man blivit allt bättre framåt under slutspurten där jag tycker att man har blivit mer effektivt när man har fått fast bollen på den tunga duon på topp (Baldvinsson/Boman) vilket får ses som en av nycklarna även ikväll.

För Mjällbys del är säsongens stora mål och ambition i princip säkrad, ett fullt godkänt resultat med tuffa förutsättningar inför. Likt motståndet har man släppt in närmare 1,6 mål/match under säsongen, och precis som för hemmalaget ställer jag vissa frågetecken till försvarsspelet. Anser att man kan göra det någorlunda bra när man drar ner manskapet i banan för att satsa fullt ut på omställningarna, misstänker dock att man inte kommer visa kvällens motstånd den formen av respekt. Bortalaget har inte lyckats hålla nollan intakt i någon av de 11 senaste omgångarna och jag tror nog att man får svårt att lyckas bryta den trenden ikväll.

Förväntar mig större desperation hos hemmalaget som vinner fler närkamper och som går hårdare för målet när chanserna ges. Halmstad att stå för minst 2 mål i matchen, strax under medel.

/Puyol