Drygt halva serien är spelad och F-serien är såpass jämn som den förutspått att bli. Tingsryd och Kallinge har dragit ifrån de övriga lagen lite och är på hyfsat säker mark, men bara för det så går det inte att slappna av. Kallinge beger sig idag till Halmstad för en mycket svår bortamatch.

  • Match: Halmstad – Kallinge/Ronneby
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Kallinge/Ronneby
  • Odds: 1.80 @ Svenska Spel
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/11, 19.00

Halmstad tog en riktigt stark seger senast på bortaplan mot Olofström. Sanningen är väl den att Steelers saknade nästan en halv trupp, vilket gör att segern egentligen var ganska självklar i efterhand. En seger är såklart en seger och ingenting man ska ta ifrån dem. Innan den här matchen har det annars gått ganska tungt för Halmstad och man har skrapat ihop 22 poäng hittills. Det räcker endast till en åttonde plats i serien och man är också i botten av de lag som fortfarande har chansen på allettan. Hemma är man dock starka och kan störa de flesta. Det visade man verkligen i början av säsongen då man var riktigt bra. Formen har sedan kommit av sig lite och man har blivit mer humana och kommer få det tufft mot ett pånyttfött Kallinge. Halmstad saknar ett par killar, men detsamma gäller Kallinge.

stefan söder

Kallinge har under hela säsongen spelat ganska stabilt, men aldrig riktigt varit lika bra som man var under förra säsongen. Bakåt är man stabila och har kanske seriens bästa defensiv tillsammans med en riktigt bra målvakt i Martin Pettersson. Man ligger tvåa i serien och har ändå bara gjort 46 mål, vilket som sagt tyder på styrka i egen zon. På slutet har det också gått lite trögare än vanligt, men man har också haft en del skador i truppen på nyckelspelare som kanske förklarar dippen litegrann. De sista matcherna verkar det dock ha vänt och man har fått riktigt bra utdelning framåt. Senaste matchen var man nästintill fulltaliga och har dessutom fått in ett par nyförvärv av högsta klass i truppen. Stefan Söder som var förra årets kung i F-serien har återvänt. Måns Krüger ska spela ett par matcher med KRIF för att komma i matchtempo. Måns var förra säsongen Huddinges kanske viktigaste spelare och spelar nu för Djurgården i hockeyallsvenskan. Dessutom har man fått in Patrik Ruiz som genom åren varit en god poängmakare i hockeyettan och kommer närmast från spel i allsvenska Karlskrona från förra säsongen. Alla tre är klassvärvningar och breddar KRIFs lag ytterligare. Laget har fyra raka segrar med en målskillnad på 18-5. Man bör ha en mycket bra chans att plocka femte raka här. Kallinge åkte tyvärr på en ny skada under gårdagen, men truppen är såpass bred att man ska lösa det här oavsett.


Tittar man på trupperna så är det inget snack om vilket lag som är det bästa av dem två. Kallinge har kvar stora delar av det lag som tokdominerade F-serien förra säsongen och normalt sett ska man inte ha några problem här. Halmstad är dock hemmastarka, men tror inte man lyckas rå på Kallinge i vilket fall. Jag spelar 6 units på Kallinge att vinna under ordinarie tid till oddset 1.80. Spelet hittar ni hos Svenska Spel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden