Här är det dags för match mellan Halmstad och Kallinge i den södra serien av hockeyettan. Matchen är otroligt viktig för båda lagen som behöver alla poäng dem kan få för att hänga på topp fyra. Det blir ett vinnarspel på en underdog även här till ett mycket fint odds.

  • Match: Halmstad – Kallinge
  • Speltips: Halmstad ML
  • Odds: 3.00 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 7/11, 16.00

halmstadHalmstad har trampat igång lite efter en ganska trögstartad säsong. Man öppnade med fyra raka förluster innan första segern borta mot Mörrum kom. Nu har man dock fått upp flåset lite och idag är det dags för en måstematch om man vill spela allettan efter jul. Tittar man på de fem senaste matcherna så har man bara två segrar, men samtidigt så måste man kolla på hur det spelmässiga sett ut också. Man har mött väldigt bra lag som Troja, Västervik och Vimmerby där det blev förlust mot alla tre. Det är bra lag i den här serien som befinner sig topp tre just nu så det är inte fy skam att få stryk mot dessa. Dessutom inte när man faller med flaggan i topp. Man har gjort bra insatser som med lite stolpe in skulle kunnat sluta med segrar. Senast matchen borta mot Dalen var ett stort steg i rätt riktning där man vann med 4-1 efter att ha gjort en perfekt match. Kan man bara spinna vidare på det så har man mycket goda möjligheter att plocka sin första trepoängare på hemmaplan den här säsongen. Just det, man har inte vunnit i ordinarie tid hemma ännu och det känns som att det är dags snart. Man är ett klart bättre lag just nu än vad man var för en dryg månad sen. Idag gör också kaptenen Sebastian Kölzow-Isaksen comeback vilket såklart bör betyda en hel del för Halmstad.

krifKallinge är ett av de lagen som verkligen krigar om en plats i allettan och man lär också få göra det hela grundserien då det är så pass jämnt som det är. Man har den senaste tiden tappat den där superformen man hade under ett par veckor för ett tag sedan och är just nu uppe i tre raka förluster. Dessutom under ordinarie tid så man har faktiskt inte tagit en poäng sedan den 24 oktober då man slog Kristianstad på hemmaplan. Förra matchen mot Troja präglades av dåligt spel i egen zon och ett anfallsspel som de inte fick något flow i. Kanske är det för att man har så pass många spelare borta som gör att det blir lite möbleringar i femmorna osv. Det är dessutom väldigt tunga avbräck. Stefan Söder, Victor Wahlqvist, Jonathan Johansson och Luca Frigo är alla spelare som går in på två femmor. Den förstnämnda leder den interna poängligan. Det är klart det kan bli lite trubbigt framåt när det är så pass bärande spelare som saknas. Visst, man har ett bra grundspel och en bred trupp, men det är klart det speglar av sig i matcherna. Man har även Andreas Nordfeldt borta sedan tidigare. Det positiva är väl att Mario Valery Trabucco gjorde debut senast. Kallinge är ett bättre lag i grunden, men idag ska det inte skilja så mycket med tanke på avbräcken.


Halmstad är bättre än de var i början och kan ställa upp med full trupp. Kallinge har många avbräck och att man har blivit så stora favoriter är HELT FEL. Ja, man ska vara favorit från början, men inte såhär stor. Oddset på Halmstad är riktigt bra och kommer att spelas med en insats lite över medel. Mitt spel blir alltså Halmstad ML till oddset 3.00 hos betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden