Efter ett kortare midsommarfirande så sparkar den allsvenska fotbollen igång på nytt. Örjans Vall står som spelplats för egen del där Halmstad ska ta sig Häcken i en match där viktiga poäng står på spel i den nedre halvan av tabellen. Testar en spelvariant på hemmalaget i det här skedet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Halmstad – Häcken
  • Spel: Halmstad över 1,5 mål
  • Odds: 2,95 @ Betsafe
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 17.30 23/6

Halmstads poäng senast mot Brommapojkarna var inte till någon större hjälp där man alltjämt parkerar under nedflyttningsstrecket. Men i en väldigt jämn serie, speciellt om man ser till den nedre halvan av tabellen, så innebär en seger här att man kan ta ett bra kliv uppåt och det tillfälligt på rätt sida om samma streck. Och dessa segrar behövs verkligen då man endast har vunnit en av 12 matcher under det här återtåget till Allsvenskan. Häcken har varit en desto större besvikelse efter att ha haft stora förväntningar på sig inför den här säsongen. Medaljplats ifjol, nu något närmre till de svagare lagen i serien med två raka förluster där man dessutom har blivit nollat. Oroväckande med tanke på att anfallsspelet brukar vara lagets signum.

Halmstad kommer till spel utan ytterbacken Jesper Westerberg som är avstängd. Gudjon Baldvinsson testas under matchdagen enligt tränaren Jens Gustafsson, där Stefan Selakovic kan flyttas upp på topp igen. Häcken har kaptenen och den så viktige kuggen i mittlåset, Mohammed Ali Khan, skadad sedan tidigare. Dominic Chatto är avstängd efter sitt röda kort senast där inte heller Jonas Bjurström och Reuben Ayarna är tillgängliga för spel. Kreatören Martin Ericsson utgick pga skada senast och är ett frågetecken på det centrala mittfältet idag.

secondColumn

Häckens försvarsspel var inte lysande ifjol heller. Skillnaden var dock att man i en majoritet av matcherna lyckades göra fler mål än motståndet, vilket allt som oftast räckte hela vägen med bl.a. en glödhet skytteligavinnare i Waris Majeed på topp. Ersättaren Mostafa El-Kabir har gjort väldigt bra ifrån sig så problemen ligger inte riktigt där, men övriga framträdande spelare har inte levererat eller konserverat samma goda form som under föregående säsong. När det kreativa anfallsspelet sedan inte klickar så ser jag några svagare punkter i defensiven, där man är desto mer sårbart på egen planhalva när man inte har bollen i ägo. Senast (Åtvidaberg hemma) släppte man visserligen till väldigt få kvalificerade chanser, ett tecken på att det inte krävs särskilt mycket för deras del när en 0-2 förlust inkasserades.

Skrev några rader om Halmstad inför deras möte med BP, och 1-1 på konstgräs i Stockholm mot ett lag som är skickligt på att förflytta bollen får ses som godkänt. Man stod för en väldigt stabil halvlek och en något sämre sådan, men i överlag så tror jag att man är på rätt väg. I mitt tycke har man inte riktigt fått den utdelningen som jag anser att man kanske har förtjänat i ett par matcher där jag vill tro att det kan vara dags snart. Återigen ser jag bra möjligheter till att man kan bli ett hot via de fasta situationerna (målet senast kom till via en hörna) där jag inte skulle bli förvånad om man lyckades skapa vassa målchanser via dessa moment mot ett mer kortvuxet lag.

Det ska nämnas att Halmstad, utöver att man endast har vunnit en match, inte har slagit den här linan mer än vid ett tillfälle (AIK borta) under den pågående ligasäsongen. Man har dock gjort mål i 4 av 5 matcher hemma på Örjans Vall där jag skulle vilja se dagens motstånd som en av de mer troliga till att man lyckas med den här uppgiften med dess avbräck och osäkerhet i defensiven. Häcken har spelat 6 ligamatcher utanför Rambergsvallen den här säsongen med 14 insläppta mål som resultat. Man har släppt in 2 mål i matcher mot lag som exempelvis Gefle, Öster och Åtvidaberg, lag som jag i grunden inte håller som mycket vassare än dagens motstånd, åtminstone inte i anfallsväg.


Till en början hade jag ett intresse för bl.a. +0,5 alternativt draw no bet på hemmalaget, men dryga 3 ggr på den här spelformen lockar desto mer då jag inte tror att det kommer behövas en alltför miserabel dag för Häcken-försvaret för att det ska kunna gå i lås. Tycker att det här är värt ett försök i nuläget, överspelet på Halmstad testas med en insats strax under medel.

/Puyol