När alla ligor går mot sitt slut, rullar Allsvenskan vidare och denna onsdag får vi se ett flertal matcher. Jag har valt att rikta mig in på en viktig match i bottenträsket där Halmstad tar emot Sundsvall. Två lag som haft det riktigt tufft i årets upplaga av Allsvenskan och placerar sig i botten. Halmstad har inte riktigt haft marginalerna på sin sida medan Sundsvall visat sig vara svaga nykomlingar. Enligt mig finns det bara ett tips i denna match och jag tror att hemmaplansfördelen väger tungt. Häng med!

 • Match: Halmstad – GIF Sundsvall
 • Spel: Halmstad rak vinst
 • Odds: 2,37 @ nordicbet
 • Insats: 4/10 units
 • Spelstopp: 19.00
  halmstadGif_sundsvall

  Börjar vi med nykomlingarna från norra Sverige så kan man konstatera att man för tillfället placerar sig på en trettondeplats och förmodligen kommer kriga för att hålla sig kvar i serien. Två raka förluster följt av ett oavgjort resultat är de senaste resultaten och formen pekar nedåt. Senast spelade man oavgjort mot Falkenberg 1-1 efter att ha underpresterat matchen igenom. Enligt mig imponerar inte offensiven och det är relativt lite mål som produceras. Idag ställs man mot Halmstad på bortaplan och om exempelvis Falkenberg blev en svår resa, lär man få det ännu tuffare på Örjans Vall.

  Över till hemmalaget, Halmstad, så ligger man i en liknande situation där man till och med gått ännu sämre än Sundsvall och ligger näst sist. Endast fem inspelade poäng har tagits och nio gjorda mål är ett faktum. Frågan är, när ska denna negativa svit brytas? Igår blev det Brommapojkarnas tur och idag tror jag på Halmstads tur. Man har trots sina förluster på sistone spelat okej, och 2-3 Djurgården samt 1-2 IFK Göteborg är endast p.g.a. slarv och otur. Idag ställs man mot ett lättare motstånd och jag tror man vinner!

Så vad blir mitt lir? Ganska uppenbart att jag tror på Halmstad, och jag tänker gå rakt på sak. Man har ett högt odds samt hemmaplansfördel som jag tror väger tungt. Löser man det inte på Örjans Vall så vet jag inte vart man ska lösa det. Insatser får ligga på strax under medel!