Dags för matchen mellan Halmstad och Gefle och här tror jag inte vi får se någon underhållande historia. Mötet i vår slutade ju 0-0 även om Gefle förtjänade en seger då. Men nya förutsättningar nu och det är Halmstad som har flera matcher i rad utan förlust och mycket tacka vare ett stabilt försvarsspel. Gefle har inte spelat en match på 2 veckor och planen lär vara att komma hit och ta poäng. Man har dock bäste målskytten Johan Oremo skadad. Får vi se en repris från vårmötet?

  • Halmstad – Gefle
  • Spel: Under 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ Betway
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Halmstad avslutade vårsäsongen genom att täppa till bakåt och därmed ta poäng, man fortsatte sedan efter uppehållet med att fortsätta ha ett stabilt försvarsspel och på så sätt ta ännu mera poäng. Nu har man harvat sig över strecket och känns som att man är ett stabilt lag som säkert kommer klara sig kvar. Men det återstår fortfarande mycket jobb kvar och hemma mot Gefle så tror jag man kommer fortsätta att ligga rätt i försvarsspelet och sen sätta dit de chanser man får. Dock har målskyttet varit ganska skralt senaste matcherna så jag vet inte vem som ska göra målen. 3 mål framåt senaste 5 imponerar inte, däremot imponerar endast 1 insläppt mål de senaste 5 matcherna. Man har alltså 5 raka under 2.5 mål.

Skadeläget ser bra ut, det är backen Viktor Ljung som är skadad men varit några matcher nu sen även mittfältaren Simon Silverholt. Inga jätteavbräck direkt. Men jag tror vi kan få se en repris på vårmötet där Gefle var det lag som hade kommandot men bommade noll. Nu får vi säkert se ett Halmstad som har kommandot, sen får vi hoppas att dom också bommar noll.

halmstad         Gefle

Gefle har alltså bara spelat 1 match sen omstarten av Allsvenskan började, hur det blev så kan vara förbundet svara på, märkligt är det i alla fall. Hur som helst så spelade man då 1-1 mot Hammarby men var tillbakapressade stora delar av matchen, men man stängde igen väldigt bra och Hammarby hade oerhört svårt att skapa några heta lägen. Att Halmstad skulle ha bättre offensiv än Hammarby tycker jag inte så på så vis borde ju detta vara en enklare uppgift, eller? Målet är nog att åka hit, ligga rätt i positionerna och hoppas på minst 1 poäng.

Helst bör man ju undvika att släppa in någon mål för att ta 1 poäng som borde vara klart godkänt för Gefle. För offensivt vet jag inte hur man ska klara det faktum att bäste målskytten och bäste spelaren i laget är skadad, jag pratar nämligen om Johan Oremo som hade en riktigt bra vårsäsong för mittenlaget. Tungt avbräck deluxe. Annars ser det rätt bra ut på skadefronten. Nä jag tror inte man kommer bjuda upp till dans direkt.

————————————————————————————————————————————————————-

Halmstad har spelat ett solitt försvarsspel den senaste tiden, att man helt plötsligt skulle skita i det ser jag som osmart. Man har ju ändå 6 raka utan förlust och det mycket pga av försvarsspelet. Offensivt är det inte många som gör mycket väsen av sig och tror inte heller det blir någon målexplosion direkt mot ett stabilt bortalag idag. Gefle visade prov på riktigt kompakt och bra försvarsspel senast mot Hammarby, det gäller att fortsätta i den änden om det ska bli några poäng, för offensivt är bäste målskytten skadad och man ersätter inte Johan Oremo bara sådär. Nä jag spelar Under 2.5 mål till oddset 1.80. Insatsen får bli medel här. Kämpa!!

/ L’orso