Båda lagen kommer från bra insatser och det ska bli väldigt spännande att se hur den här matchen utvecklar sig. Jag tror starkt på ett spel här, häng på!


Halmstad – Elfsborg

Spel: Över 3.5 kort i matchen
Odds: 2.35 @ Betsson
Insats: 5/10
Spelstopp: 17.30

Spel: James Keene får gult kort
Odds: 4.15 @ Betsson
Insats: 2/10
Spelstopp: 17.30

Halmstad spelade 1-1 borta mot Malmö FF i premiären och det får ses som ett riktigt starkt resultat. Man gjorde en okej insats i mina ögon, inte mer. Hade Malmö varit mer effektiva så hade de vunnit matchen med ett par bollar. Men Halmstad slet, grisade och krigade sig till 1 poäng och det ska man inte ta ifrån dem. Man drog på sig 3 varningar i den matchen men det kunde blivit fler med en hårdare domare… Man är nykomlingar och då spelar man med ett extra glöd i kroppen för man vill visa upp sig och de visade HBK i premiären. Nu får de vända hemåt för hemmapremiär och det väntas storpublik till matchen vilket givetvis tänder spelarna lite extra. 

Elfsborg bjöd på riktigt fin fotboll i toppmötet mot AIK i deras hemmapremiär som slutade 2-2. Man rullade ut AIK stora delar av matchen precis som man brukar göra när man spelar hemma på sitt plastgräs. Nu ska man dock ge sig ut på resande fot och jag tror hela Sverige vet om Elfsborgs problem när det gäller spel på vanligt gräs och det kan ställa till det för laget här. Får man inte in ett mål tidigt i matchen kan man lätt bli desperata och griniga och när de nu möter ett Halmstad som säkerligen kommer spela hårt och fult så kan man lätt dra på sig onödiga varningar.

Domaren i matchen är Markus Strömbergsson som är flitig när det gäller gula och röda kort. Förra säsongen drog han fram det gula kortet 79 gånger och det röda kortet 7 gånger på de 22 allsvenska matcher han dömde, vilket innebär att han gav näst flest gula kort av alla domare och ingen domare visade fler röda än honom. En väldigt strikt domare med andra ord! Värt att nämna är att han dömde premiären mellan Helsingborg-Djurgården förra veckan och där drog han fram det gula kortet 4 gånger… 


Elfsborgs James Keene som ofta kommer sent in i dueller
får säkerligen räkna med en varning i den här matchen!

Halmstad kommer till spel med samma lag som senast mot Malmö då bara Michael Svensson och Marcus Johansson saknas p.g.a. skador. Man har även värvat in Andreas Landgren men han inleder med största sannolikhet på bänken.
Elfsborgs skadelista är fortsatt lång och till den här matchen saknas fortsatt försvararna Mobaeck, Tom Söderberg och Stefan Larsson samt mittfältarna Niklas Hult och Frick. Viktige anfallaren Lasse Nilsson har varit sjuk i veckan och han kommer inte heller till spel här. Tillbaka i laget är anfallaren David Elm men han lär inleda matchen på bänken.

Det som talar för att det blir många varningar i den här matchen är att det är ett övertaggat hemmalag som älskar att kriga och slita i matcherna. Flera spelare i Halmstad har i olika medier betonat vikten av att de måste gå in hårt och tufft i närkamperna mot Elfsborg spelare för att sätta dem ur balans. Domaren i matchen visar mer än gärna det gula kortet och han var en av de domare som visade flest kort förra säsongen. Elfsborg kommer säkerligen få problem i den här matchen och det kan sätta flera spelare ur balans som lätt blir griniga och man har spelare som James Keene och Jon Jönsson som alltid går in stenhårt i dueller och de får säkerligen varsitt kort här.