Det här är helt klart omgångens mest ångestfyllda drabbning då förloraren i den här matchen får kvala sig kvar i Allsvenskan. Jag har hittat ett troligt spel med tanke på förutsättningarna, häng på!

Halmstad – Brommapojkarna
Spel: Under 2.5 mål
Odds: 2.00 @ William Hill
Insats: 5/10
Spelstopp: 15.00

Förutsättningar inför den här matchen är att Brommapojkarna ligger två poäng före Halmstad som därmed måste vinna den här matchen för att klara sig kvar i Allsvenskan och slippa kval. Förlorar Halmstad och Öster vinner sin hemmamatch mot Djurgården så åker Halmstad ur direkt ned i Superettan så samtidigt som laget måste vinna så får man absolut inte förlora vilket är en ruskigt jobbig sits för Halmstad. Brommapojkarna säkrar kontrakt vid oavgjort eller seger här så räkna med ett BP som kommer förstöra matchen…

Halmstad har sett vassa ut den senaste tiden då man har 2 raka segrar bakom sig då man först slog Mjällby hemma med 1-0 och det följdes upp av en 3-1 seger senast borta mot Häcken så man har bra form inför den här drabbningen. Frågan är bara hur spelarna klarar pressen att de måste vinna för att säkra kontraktet? Hemma på Örjans Vall öser man inte in mål direkt då man bara gjort 11 mål framåt på lagets 14 hemmamatcher den här säsongen. Man ställs visserligen mot ett uruselt bortalag i BP som har förlorat 10 av sina 14 bortamatcher den här säsongen men nu är det oerhört mycket som står på spel och BP lär gör allt vad de kan för att förstöra den här matchen genom att dra ned på tempot, hålla i bollen extra länge vid avblåsning och allmänt irritera Halmstads spelare.  Halmstad har dessutom ett offensivt avbräck då anfallaren Gudjon Baldvinsson drog på sig ett onödigt gult kort senast och är avstängd här. Tungt för Halmstad som lär behöva all offensiv kraft de har att tillgå!

BP kunde säkrat kontraktet redan i förra omgången då man mötte AIK i ett Stockholmsderby. Men den matchen vill laget glömma snabbt då åkte på storstryk med hela 0-6! Inte optimala förutsättningar inför den här matchen precis och i matchen innan det såg man länge ut att klara 1-1 borta mot mästarna Malmö FF men man släppte in 2-1 i slutminuterna av matchen och förlusten var ett faktum. Orkar man ladda om batterierna inför den här matchen tro? Jag tror utan tvekan det då BP varit uträknade genom i stort sett hela säsongen men man har kommit tillbaka och gjort det riktigt bra. Man lär knappast släppa ifrån sig sin tabellposition utan en rejäl kamp så Halmstad lär knappast få det enkelt idag när de ska försöka vinna matchen samtidigt som de absolut inte får förlora matchen!  På bortaplan är BP riktigt usla och man har bara gjort 12 mål på sin 14 bortamatcher den här säsongen så förvänta er inte någon vidare målexplosion här. BP åker hit för att ta poäng och 0-0 passar dem utmärkt!

untitled
Halmstads viktige anfallare Baldvinsson är avstängd och missar matchen!

Halmstad får som sagt klara sig utan viktige anfallaren Baldvinsson som drog på sig ett onödigt guld kort senast och är avstängd här.
BP har positiva nyheter inför den här matchen då Pontus Segerström och Gabriel Özkan är tillbaka till den här matchen!

Kort summering:
Väderprognoserna säger regn och hård vind vilket talar för underspelet här då det aldrig är positivt att spela under sådana förutsättningar utmed kusten. Jag tror BP parkerar laget framför eget straffområde och satsar på kontringar då Halmstad lär trycka på genom matchen. Frågan är bara hur bra är Halmstad på att föra spelet? Jag tror det kommer bli en tråkig, tempofattig match mellan ett desperat Halmstad och ett BP som kommer göra allt för att dra ned tempot och förstöra spelet i matchen. Jag tycker underspelet är värt att lira till 2 gånger pengarna då Halmstad kommer vara livrädda för att förlora och BP likaså, 0-0 eller 1-1 på sin höjd?