Nu har den allsvenska fotbollen vilat i några dagar, men under dagen startar en ny period av tätt spelschema. I Halmstad gör två bottenkonkurrenter upp om viktiga poäng i kampen om nytt allsvenskt kontrakt. Detta är två lag som har inlett säsongen på sämsta tänkbara sätt med bara fem poäng inspelade. Att sia om segrare här är svårt och något jag lämnar åt sidan, utan riktar istället mitt fokus på ett målspel.

  • Match: Halmstad – Brommapojkarna
  • Spel: Båda lagen göra mål
  • Odds: 1,68 @ nordicbet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Att både Halmstad och Brommapojkarna skulle tillhöra den nedre delen av tabellen när vi strax spelat en tredjedel är absolut inget som förvånar. Däremot höjer man lite på ögonbrynen när detta är lagen som tagit minst poäng såhär långt. Lag som Falkenberg och möjligen även Gefle såg jag inför säsongen som klassen sämre. När vi summerar i novembermånad tror jag fortfarande att båda lagen som gör upp om tre poäng på Örjans Vall i kväll befinner sig ovanför kvalstrecket.

Hos Halmstad är det i de offensiva leden kvalitén befinner sig. Anfallsduon man har att tillgå, som består av islänningen Baldvinsson och grovjobbaren Boman, är ju faktiskt något som majoriteten av övriga allsvenska lag inte kan skryta om. Tack och lov har denna lagdel fungerat relativt bra och utan produktionen som kommit därifrån hade det varit riktigt illa ställt. Det är snarare i de bakre leden som det har varit problematik i. Att man har släppt in så många mål som tjugo stycken bekräftar verkligen den teorin. Det är ett snitt på över två mål per match, och att man skulle spika igen när man faktiskt ställs mot ett lag vars offensiv är helt okej känns väldigt långt borta.

Trots det faktum att Brommapojkarna spelat en match mer, tio stycken, än laget ifrån Halland är det samma antal poäng som lagen lyckats spela ihop. Dock man man presentera en mindre negativ målskillnad. Jag skulle dock vilja påstå att det finns en större potential i Stockholmslaget än vad konkurrenterna har. Här har man nämligen en tydlig spelidé som under fjolårets höst inbringade goda resultat. Att det blir samma typ av resultat i år känns väldigt rimligt med tanke på att man inte ännu kunnat utnyttja spelartruppens största styrkor; nämligen Andreas Eriksson och Mauricio Albornoz som lidit av skador.

Inför denna säsong tvingades man som bekant till ett byte av tränare, då BP-profilen Stefan Billborn tillträdde. Det är trots det inga märkbara förändringar i lagets sätt att spela fotboll utan det är klubbens traditionella ”positiva” fotbollen man fortfarande står fast vid. Det är ett offensivt grundtänk där bollen transporteras via stor rörelse och framförallt är det längs marken bollen befinner sig. Med detta tänk lyckas man alltid ha ett stor bollinnehav och i kväll kommer det inte vara något undantag. Mot det som har varit seriens sämsta försvar hittills kommer man bjudas på tillräckligt många chanser för att det ska resultera i minst ett mål.

                                                                                                                                                       

På Örjans Vall i afton är det ett viktigt bottenstridsmöte och konkurrenterna gör upp om blytunga poäng. I fjol slutade mötena lagen i mellan 1-1 och 2-2 och ett liknade resultat här känns väldigt troligt. Båda lagen har visat upp bristande kvalitéer framför det egna målet, vilket framförallt gäller hemmalaget medan kvalitéer finns framåt. Båda lagen spelas med 4/10 units hos Nordicbet.

/Mikel