IS Halmia tar emot Lunds BK i en match som hemmalaget förväntas ta tre poäng i. På Örjans Vall spelar man sitt eget spel, och frågan är om det räcker.

  • Match: IS Halmia – Lunds BK
  • Spel: Under 3 mål (Goal line)
  • Odds: 1,877 @ PinnacleSports
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 16:00

IS Halmia har hittills inte gjort speciellt bra ifrån sig, och efter 2 vinster på de 3 första matcherna så har man usla 0/1/4 och endast 1 mål framåt. Man är alltså inne i en usel form, och trots att spelschemat varit hyfsat tufft så är det främst anfallsspelet som vi sätter frågetecken för. Halmia försöker rulla boll och är duktiga när allt stämmer, men hittills har man inte impnerat. Nu när man möter ligans troligtvis sämsta lag så är allt annat än vinst en besvikelse, men jag tror att uppgiften kommer bli svår om man inte får anfallsspelet att fungera.

Halmia lär till deras fördel få styra matchen och rulla mycket boll, och detta kan vara nyckeln för dem. Man måste dock hitta in bakom Lunds backlinje och det är där man har haft det problem i flera matcher den här säsongen.

IS Halmia klubbmärke              Lunds_bk

 

Lunds BK har efter ekonomiska problem tappat många spelare inför den här säsongen, och efter inledningen är det mycket som talar för att Lund kommer spela i division 2 nästa säsong. Man har dock stått upp okej mot flera bra lag, men har framförallt svårt att kombinera ett tajt försvarsspel med ett snabbt anfallsspel. Hittills har man antingen spelat bra försvarsspel eller bra anfallsspel, och i någon match har man bara varit helt under isen. Nu saknar man sin bästa spelare i anfallaren Lewicki som dessutom gjort flest mål för Lund så här långt, och det är ett riktigt saftigt avbräck. Jag tror att Lund kommer att tillåta Halmia att rulla boll och främst försöka ligga rätt i positinerna, för utan Lewicki så har man inte samma anfallskraft som innan.

Lunds BK behöver poäng i matcher som denna, för nu möter man ett Halmia som absolut inte är mycket bättre än Lund. Men när man nu saknar sin bästa offensiva pjäs så lär man få det svårt mot ett Halmia som kommer att försöka ha mycket boll. Jag blir förvånad om Lund gör 2 mål eller fler, men det är sannolikt att man går mållösa här.


Halmia bör ju vinna den här matchen, men jag väljer att kliva in på under 3 mål här där vi får pengarna tillbaka vid exakt 3 mål. Jag tror det är stor sannolikhet att Lund går mållösa, och jag tror inte Halmia gör 3-4 mål själva. Jag tror det blir 1-0, 2-0 eller 1-1.