Åtta raka matcher utan ett enda insläppt mål i serien är grunden för optimism som hemmalaget har när man kämpar om de översta platserna i ligan. Idag är det dock någonting helt annat som oroar Hajduk Split än deras motståndare, Lokomotiva Zagreb. De är nämligen bekymrade över en eventuell kraftig vind som påtagligt skulle hämma spelet. Lokomotiva kommer till det här mötet efter tre omgångar utan vinst och deras spel inger inte mycket förtroende. Kommer den kraftiga vinden ställa till det för hemmalaget?

  • Match: Hajduk Split – Lokomotiva Zagreb
  • Spel: över 2,75 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Hajduk fortsätter sin segerrad hemma på Poljudstadion. Lovre Kalinic har inte släppt in ett enda mål i ligaspelet under åtta raka matcher, senaste gången han släppte in mål var just mot Lokomotiva i slutminuterna av matchen. Även då lyckades Hajduk vinna matchen. Mot Slaven lyckades man också ta med sig tre poäng trots en väldigt dåligt och ojämn plan. Hajduk hade kontrollen redan från början och kunde vunnit med betydligt fler mål då man brände många fina lägen. Mittfältaren Mijo Caktas fick rött kort i den matchen och missar dagens sammandrabbning. Det är fyra spelare som konkurrerar om hans plats, Roguljić, Bencun, Mujan och Maloka.

HNK_Hajduk_Split.svg  NK_Lokomotiva_Zagreb.svg

Lokomotiva Zagreb är en väldigt svår motståndare med många individuellt duktiga spelare. De hör till toppen av den kroatiska fotbollen. Den nya tränaren, Sreten Cuk har inte haft med sig den starten han väntade sig. Hans lag har endast fått med sig en poäng under de tre senaste omgångar. I den senaste omgången fick man se sig besegrade av Rijeka trots att man hade ledningen i halvtid. Mot Hajduk har det inte heller gått så bra, de tre senaste åren har man endast vunnit en gång på 13 spelade matcher. Man har ett relativt ungt lag med lite erfarenhet, vilket märks även ute på planen.

Lokomotiva ställer säkert upp med 4-2-3-1 där man kommer vara beroende av mittfältarna Pamic och Leki, liksom den något mer offensiva Andrijasevic. Det ska bli intressant att se vilken roll Barisic kommer ha på hans vänstra sida, en spelare som tidigare spelade för Osijek och brukade skapa problem på den högra sidan av Hajduks försvar. Idag finns återigen ingen Velazqez men kommer förmodligen ersättas av Juranovic.

I slutändan bör det nämnas att under de senaste dagarna har det blåst en mycket stark vind i Split (80-100 km/h). Om det blir så även i dag, kommer båda lagen ha stora problem i att kontrollera bollen. Lyckligtvis är prognosen gynnsammare, vilket gör att jag kommer lägga ett spel på över 2,75 mål i matchen. Bet365 erbjuder 1,80 i odds.

/ Akilles_80