Lördagens innebandy hämtas från Allsvenskan Norra då Superligan tar spelledigt i och med finnkampen. Viktiga poäng står på spel i Uppsala när Hagunda, som känns alltmer avsågat, tar emot gästande Duvbo från Stockholm. Bortalaget har efter ett par ojämna prestationer plockat tre raka segrar i kampen om ett nytt kontrakt och man vill nog inte titta bakåt nu.

Match: Hagunda-Duvbo
Spel: Duvbo
Odds: 1,90 @ Nordicbet
Units: 5/10
Spelstopp: 13.00

9. Duvbo 15 matcher 21 poäng
——————————————————
12. Hagunda 15 matcher 10 poäng

…om det ena laget ser ut att ha prickat formen lagom mot slutet så har det gått åt motsatt riktning för Hagundas del som har radat upp fyra förluster. Det som är fascinerande med det hela är att man, trots att man parkerar sist i tabellen, har släppt in allra minst mål i ligan. Det är också via det starka målvakts- och försvarsspelet man har lyckats störa väldigt många lag under seriens gång. Men, i och med tabellplaceringen så förstår ni kanske att man har gjort minst mål i serien också.

När försvarsspelet sedan inte klickar så är man ett slaget lag, 9 senast och 12 matchen innan. När man dessutom är uddlöst framåt så åker man på en förlust hemma mot bottenkollegan Älvsjö, och när man kammade noll där så vågar jag nog påstå att det var spiken för spel i div. 1 till nästa säsong.

För Duvbos del har lånet av Anton Spångberg från SSL-laget Caperiotäby varit en injektion. Viktigt också att man har fått behålla veteranen och lagkaptenen Johan Lundkvist, kanske den mest värdefulle spelaren för sitt lag i serien. Positivt är också att man har fått tillbaka sin förste keeper i kassen. Senast saknades samtliga (3 st till antalet) målvakter och man tvingades ställa upp med en gammal veteran – men det gick ju som bekant bra iallafall. Till lördagens match saknas Filip Grapne, en riktigt fin talang men laget står inte och faller med honom.

För Hagundas del saknas en back som spelar med U19-landslaget under finnkampen. Båda lagen förväntas starta på två femmor.

Duvbo går för fjärde raka och en ny 3-poängare skulle innebära större andrum och ett försprång på 5 poäng ner till Gävle som är närmast under strecket med 6 matcher kvar att spela. Man har hittat det som förhoppningsvis ska vara ett vinnande koncept och jag anser att man har en grundkapacitet som är lite högre än dagens motstånd. Sundbybergslaget (Duvbo) vann höstmötet med 9-4.

Bortalaget att vinna under ordinarie matchtid spelas med en medelinsats.

Man kan följa matchen live, antingen via UNT.se (sportsektionen i Uppsalas lokaltidning) eller innebandy.se (klicka på den blåa ikonen för ”livematch” som ni hittar på höger sida). Önskar er lycka till.

/Puyol