Testar ett objekt till i kvällens Allsvenska omgång där vi förflyttar oss från Skånederbyt till Hisingen. Häcken välkomnar Syrianska till Rambergsvallen där ytterligare ett viktigt resultat väntar inför fortsättningen. En tydlig historik mellan de båda lagen, där det ena gänget har haft betydligt roligare, och här någonstans gräver vi fram en spelform som kan passa till kvällens drabbning.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Häcken – Syrianska
  • Spel: 2:a halvlek – över 1,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00 25/9

Häcken gick som bekant ruggigt bra ifjol där man tog sig upp på medaljplats, dock är det förväntningar man inte har lyckats svara upp till den här säsongen. Desto närmre är man nu till lagen placerade under nedflyttningsstrecket med endast 4 poäng upp på Brommapojkarna som man förlorade mot senast. Man tvingades dock spela med en man mindre i drygt 45 min vilket inte gjorde uppgiften mycket lättare. Syrianska stod för en hyfsad skräll senast när man lyckades plocka med sig en poäng borta mot ett guldjagande Helsingborg. Ett starkt resultat med tanke på hur pass högmotiverat motståndet var samtidigt som de själva såg ruskigt håglösa ut innan dess. Läget är dock alltjämt ytterst prekärt där man parkerar sist i tabellen med inte alltför smickrande 11 inspelade poäng av 72 möjliga.

Häcken kommer till spel utan det långtidsskadade esset på topp, Moestafa El Kabir saknas alltjämt även om han är tillbaka i träning. Fredrik Björck och Tibor Joza är inte heller tillgängliga för spel i backlinjen, detsamma gäller även Björn Anklev och Simon Gustafsson som är avstängda. Syrianska har inte släppt någon officiell matchtrupp, det står dock klart att man har ett tungt avbräck i mittlåset där Haris Skenderovic är avstängd efter sin utvisning senast. Målvakten Dwayne Miller saknas sedan tidigare, så även Sharbel Touma och Alexander Michel.

timthumb

Häcken har haft vansinnigt lätt för kvällens motstånd med 5 raka segrar i Allsvenskan sedan våren 2011, och det med en förkrossande målskillnad på 19-3. Göteborgarna har dock, traditionellt sett, i en klar majoritet av dessa matcher haft svårt att få hål på ett försvarsinriktat motstånd under inledningen för att sedan gå loss efter halvtidsvilan. Gemensamt för samtliga av dessa 5 matcher är att det har blivit minst 2 mål under de avslutande 45 minuterna och kanske kan det vara dags även ikväll.

Båda lagen skulle må väldigt bra av att vinna här. Häcken för att få lite andrum mot positionerna nedåt och det mot ett motstånd som man anser att man ska slå medan Syrianska inte har något annat val än att samla på sig fullpoängare i så gott som varje match för att ha någon som helst chans att hålla sig kvar. Något som kan bli tydligt under den avslutande halvtimmen när något av lagen tvingas flytta fram större delen av manskapet i banan.

De 4 senaste 2:a halvlekarna som Syrianska har spelat har slutat med 2, 2, 6 och 3 mål. Siffrorna har runnit iväg i några matcher där man har gett upp vid underlägen. Häcken har gjort 17 av sina 28 Allsvenska mål under pågående säsong i den andra halvan av matcherna.


Det totala överspelet på exempelvis 2,5 mål i matchen ger inte mer än 1,53 (Ladbrokes) och då fastnar jag för det här alternativet istället. Över 1,5 mål i den 2:a halvleken (går att hitta under menyn ”målmarknader”) – spel på minst 2 gjorda mål i halvlek 2.

Ytterligare ett överspel med antalet mål efter halvtidsvilan:
2:a halvlek – över 2,5 mål 3,40 (Bet365) 1/10 units

En kortare notis kring de föregående matcherna som de båda lagen har spelat mot varandra, i 4 av de 5 matcherna har det till och med blivit 3 mål eller fler under samma tidsram.

/Puyol