Två lag som förväntas tillhöra den övre halvan drabbar samman på Rambergsvallen och jag tycker mig ha hittat en vinnare.

  • Match: Häcken – Örebro SK
  • Tips: Häcken 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 1,64 @ Canbet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 21/4 19.00

Analys:

Häcken har inlett årets allsvenska väldigt piggt och kommer att bli en svår nöt att knäcka för de flesta lagen i ligan. Man kommer till den här matchen med ett stort självförtroende efter 2 raka vinster och hela 8-2 i målskillnad. Laget har bl.a slagit rivalen IFK Göteborg med 3-1 och visat att de kommer att tillhöra toppen av allsvenskan. Viktige målskytten Ranégie har också börjat bra med 4 mål på 2 matcher. Visserligen rann det iväg lite väl mycket senast, vinst 5-1 borta mot Syrianska, men det var bra för självförtroendet inför den här matchen. På hemmaplan bör Häcken ha stora möjligheter till vinst.

Örebro inledde också bra med två vinster men tappade en 2-1 ledning senast och förlorade hemma mot Gefle med 2-3. svagt. Tyvärr är inte laget lika starkt på bortaplan och jag tror att revanschen dröjer ett tag med tanke på lagets tuffa spelschema nu framöver. Örebro var på besök i Göteborg den 4 april och slog då IFK Göteborg med 1-0 på bortaplan, starkt gjort men det var efter en utvisning i motståndarlaget. Laget såg annars ganska uddlöst ut framåt trots en man mer i nästan en halvlek. Jag tror också att Häcken är ett lag som passar ÖSK ganska dåligt och har svårt att se dom knipa ytterligare en vinst i Göteborg.

Häcken har inte förlorat hemma mot Örebro på de 3 senaste mötena. Lägg därtill att laget har ett rejält uppsving just nu och jag tror att dom tar en vinst här på hemmaplan.

Lycka till!

//Josef